Prvi put u povijesti Klane

Dvanaest najmlađih Klanjaca u ponedjeljak kreće u jaslice

Biljana Savić

Prostor od 60 »kvadrata« dobit će najsuvremeniju didaktičku opremu / Foto  Vedran KARUZA

Prostor od 60 »kvadrata« dobit će najsuvremeniju didaktičku opremu / Foto Vedran KARUZA

Općina Klana prvi put od kada postoji kao jedinica lokalne samouprave u prostoru svoje škole otvara prostor za - jasličku skupinuU ponedjeljak 12 najmlađih Klanjaca kreće u jaslice



KLANA  Kao što smo to već bili izvijestili, otkako postoji, ne samo kao općina i jedinica lokalne samouprave, već otkako je u geografsku kartu ucrtana, Klana nikad nije imala jaslice, a Željka Šarčević Grgić u povijest će biti upisana kao načelnica koja je ljeta gospodnjega 2019/20 otvorila prve jaslice u Klani. Jer, Općina Klana sad ima jaslice.


Prostor za klanjsku jasličku skupinu, koja je odmah popunjena i u njih od ponedjeljka kreće 12 mališana od 1 do tri godine starosti, ustupila je Primorsko-goranska županija, čiji su predstavnici, zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica Odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin jučer i obišli mjesto za odgoj najmlađih u Klani.


Općina Klana o svom je trošku u potpunosti adaptirala prostor, koji je donedavno sličio na nepregledno skladište.


Vrtićari su već zauzeli svoje pozicije / Foto Vedran KARUZA


Vrtićari su već zauzeli svoje pozicije / Foto Vedran KARUZA





Jaslice su bile jedno od prvih predizbornih obećanja načelnice Šarčević Grgić, koja ističe da najviše pažnje posvećuje najmlađima i najstarijima, najugroženijim i najosjetljivijim skupinama.


– Ovo je velik, povijesni dan za Klanu i po broju upisanih jasličara vidi se da projekt itekako ima smisla, kazala je Željka Šarčević Grgić, naglašavajući da je prostorija veličine 60 četvornih metara opremljena po najboljim standardima, imat će podno grijanje, puno svjetla, a do ponedjeljka, kad dođu jasličari, imat će didaktički materijal i sve potrebno jasličkoj grupaciji. Osim toga, ovaj je projekt zaposlio i dvije nove odgajateljice.


Kako je naglasila klanjska načelnica, a to je itekako važna stavka, ekonomska cijena za vrtić i jaslice u Klani za roditelje iznosi 700 kuna i jedna je od najnižih, ako ne i najniža u riječkom prstenu što, ocijenila je, dokazuje da Klana vodi pronatalitetnu politiku.


– Pokazalo se da je pravi potez što je županija ustupila Općini Klana neiskorišteni prostor škole, on je sad iskorišten na najbolji mogući način. To je doprinos Primorsko-goranske županije svoj djeci koja krenu u jaslice, a poslije će krenuti u školu, kazala je Medarić i u ime županije ostavila u novim jaslicama u punu košaru slatkiša da u ponedjeljak dočeka mališane.