Riječka vožnja

Čovjek je odlučio neko vrijeme iz auta snimati prometni kaos u Rijeci. Evo što je sve “uhvatio” kamerom

Sanda Milinković

Photo: Screenshot, video: Ivan Marko Tomljenović

Photo: Screenshot, video: Ivan Marko Tomljenović

Posljednjih godina sve veći broj vozača postavlja kamere u vozila, pomoću kojih bilježe nevjerojatne situacije u prometu. 



Svakodnevno svjedočimo brojnim prometnim prekršajima u Rijeci. Pješaci trče s jednog kraja ceste na drugu u vrijeme kada im je na semaforu crveno. Vozači skreću u ulice gdje skretanje nije dozvoljeno, parkiraju se na nemogućim mjestima, a ponekad jednostavno ne znaju ni gdje bi skrenuli.


Tako nam je Ivan Marko Tomljenović, jedan od voditelja riječkog kendo kluba te glasnogovornik kendo saveza, ustupio vlastite snimke prometnog kaosa po Rijeci.


Tomljenović naglašava da kamera uvijek snima dok vozi. U izjavi objašnjava da je primijetio značajan broj loših odluka vozača, kao i počinjenih prekršaja te je odlučio videe objaviti na društvenoj mreži.




Kamera je zabilježila mnoge situacije iz centra grada, ali i sa popularnog parkirališta na Gatu.


Spomenuto je parkiralište za mnoge vozače pravi izazov zbog svojih specifičnih dimenzija, i ploča koje su neravnomjerne zbog dotrajalosti.


Svejedno, unatoč mnogim situacijama koje bi se prosječnom snalažljivosti nakon auto škole mogle riješiti, naši sugrađani na zanimljive načine rješavaju i problematiku oko parkirnih mjesta. Dvojac u videu je imao posebnih problema s parkiranjem.