Dvodnevna manifestacija

Vikend u Crikvenici bit će u znaku – kućnih ljubimaca

Anto Ravlić



CRIKVENICA Predstojeći vikend u Crikvenici proteći će u znaku kućnih ljubimaca. Njima u čast organizira se dvodnevna manifestacija Uživat će oni, ali ništa manje i njihovi vlasnici. Meteorolozi najavljuju lijepo vrijeme pa će se ta manifestacija, koja je dva puta odgađana zbog lošeg vremena, konačno održati.


Događanja će se odvijati u centru Crikvenice i na plaži za pse Podvorska. U planu je sajam proizvoda i usluga za kućne ljubimce, karneval koji će imati rutu od plaže za pse do centra, cooking show za kućne ljubimce, zatim nesvakidašnja utrka u kojoj će se ujediniti vlasnici i kućni ljubimci, točnije brze šapice i kotači – BIKE & VAU maraton, izložba kućnih ljubimaca, demonstracija dresure i trikova sa psima, interaktivna radionica s vlasnicima pasa.


Djeca će imati svoju predstavu i likovnu radionicu na temu kućnih ljubimaca, a vjerojatno će biti zanimljiva prezentacija tetovaža za pse. Pažnju će privući i izložba kućnih ljubimaca bez rodovnice, u sklopu čega će se prezentirati i razne vještine i biti dodijeljene nagrade za najbolju frizuru, najnestašnijeg, najumiljatijeg i najvještijeg ljubimca.




Cilj manifestacije je, među ostalim, ojačati svijest o važnosti uloge kućnih ljubimaca, ravnopravnih članova mnogih obitelji te podsjetiti na odgovornost vlasnika, koja se uči od malih nogu. Program u subotu i nedjelju traje od 10-19 sati. Organizator je TZ Grada Crikvenice, suradnici Udruga Sretna šapa, Montys Dog Beach and Bar Crikvenica, Društvo Naša djeca Grada Crikvenice, glavni sponzor je HOP d.o.o., a pokrovitelji Grad Crikvenica i Županijska lučka uprava Crikvenica.