Izmjena UPU-a

Novi hotel u Selcu izazvao buru

Nataša Car

Foto Nataša Car

Foto Nataša Car

Izmjene dokumenta omogućile bi izgradnju hotela na području bazena Selce. Riječ je o lokaciji u prvom redu do mora, a dio gradskih vijećnika i Mjesni odbor Selce ne podržavaju izmjene



CRIKVENICA – Najžešću raspravu na sjednici Gradskog vijeća Grada Crikvenice izazvao je prijedlog odluke o izmjenama i dopunama UPU-a Nazor-Antić koje bi omogućile izgradnju hotela na području bazena Selce. Riječ je o lokaciji u prvom redu do mora, a dio vijećnika i MO Selce ne podržavaju izmjene.


Zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić odmah je istaknula članak 17. kojim je omogućena rekonstrukcija i dogradnja postojećih građevina, ali i izgradnja novih. Najveći dopušteni broj etaža je 6 sa suterenom, visina građevine može biti do 20 metara, najveći kapacitet 350 kreveta, a hotel mora ispuniti elemente i mjerila za kategorizaciju hotela s 5 zvjezdica.


Interes za izgradnju ovakvog hotela na području bazena Selce izrazila je Petričević grupa. Nezavisna vijećnica Sonja Polonijo istaknula je problem loše komunikacije s građanima kojima nije na adekvatan način prezentiran ovako važan projekt.




MO Selce poslao je dopis u kojem su izrazili neslaganje s izmjenama i traže da na snazi ostanu stare odredbe ili da se ponovi postupak donošenja izmjena, s obzirom na to da je javna rasprava provedena u razdoblju kad su mjesni odbori bili raspušteni.


Vijećnik Mario Kružić (SDP) rekao je da je sama veličina potencijalnig objekta problematična jer će značajno odskakati od drugih objekata na tom području i složio se da je potrebna veća javna rasprava.


Pročelnica Vjekoslava Glavan objasnila je da je u travnju održano javno izlaganje za građane na koju nitko nije došao, a što se tiče mjesnih odbora, smatra da i kad su raspušteni, imaju svoju funkciju te su mogli doći na javnu raspravu.


Kružić se osvrnuo na obavještavanje građana o ovako važnim izmjenama te je rekao ako se uz račune za komunalni otpad mogu slati leci o maškarama i adventu, onda se mogu slati i obavijesti o ovome.


Dodao je da građani nisu ni mogli raspravljati o izgradnji hotela na tom specifičnom području jer je to spomenuto tek u primjedbama s javnog savjetovanja, ne i u samom prijedlogu izmjena.



Vijećnik Branko Kleković (PGS) smatra da je potrebno poštovati volju lokalne zajednice, a i sam smatra da su gabariti preveliki. Ni vijećnica Davorka Vukelić (SDP) ne može zamisliti takav hotel na toj lokaciji.


Iako se slaže da su potrebni hoteli visoke kategorizacije, ističe da su i ti hoteli po zimi zatvoreni te se zalaže za diverzifikaciju ponude turističkog smještaja i nečega što će produžiti turističku sezonu.


U dopisu Mjesnog odbora Selce, osim primjedbe o terminu javne rasprave, stoji da smatraju da bi takva građevina nagrdila taj dio Selca. S druge strane, vijećnik Žarko Stilin (HNS) smatra da je projekt dobar te da treba podržati izmjene.