Na tri lokacije

ČAROLIJA UZ MORE Crikvenicu čeka nikad atraktivniji Advent. Evo detalja

Biljana Savić

FOto M. Paluh

FOto M. Paluh

Najavljen je niz noviteta - od klizališta na glavnom trgu, šume Djeda Božićnjaka, sela patuljaka i fotokutaka do after job partija i »psećeg« punkta, a sve uz plejadu vrsnih glazbenika, od Giuliana do Dalmatina i The Frajli...



CRIKVENICA – Ovogodišnji Advent u Crikvenici donijet će sasvim novi ugođaj i novu priču. Grad će od 30. studenog zaživjeti pravim adventskim duhom, gotovo 60 događanja održat će se na tri lokacije u Crikvenici, što je samo jedan od noviteta ovogodišnjeg Adventa. Tako će se većina događanja održati u novouređenoj Preradovićevoj ulici, klizalište Ledena morska bajka bit će na atraktivnoj lokaciji glavnog gradskog trga, a tzv. Adventski park bit će pretvoren u šumu Djeda Božićnjaka i selo patuljaka za najmlađe.


Svakog vikenda Preradovićeva će odjekivati zvukovima odlične glazbe lokalnih, nacionalnih, ali i stranih glazbenika. Program Adventa započinje već u subotu, 30. studenog uz grupe Dalmatino i Trend te uz paljenje božićnih lampica u cijelom gradu, a istodobno će biti otvoreno i klizalište te šuma Djeda Božićnjaka i selo patuljaka na lokaciji Adventskog parka. Osim Dalmatina, na Adventu će nastupiti i The Frajle, grupa Pavel, Giuliano i Joso Butorac od većih estradnih imena, te lokalni sastavi kao što su Trend, Tamburaški sastav »Novi«, Fun, Trio Marinero, Grooversi, Aurora, acoustic duo Kokonut, trio Katz’n’Dogz, Bribirski tamburaši, Trio Crikvenica, Top-show band Cabaret te Mateo Žmak i Medea Market Sindik. Novitet su i after job partiji koji će se održavati svakog petka, počevši od 6. prosinca u popodnevnom terminu. Sve prisutne zabavljat će izvrsni DJ-evi, a bit će organizirani tematski partiji. Osim zabavnog programa, održat će se i nekoliko radionica, npr. kušanja vina, izrade zdravih slastica ili tradicionalnih božićnih ukrasa.


Bogat dječji program


Poseban naglasak je ove godine stavljen i na dječji program koji će se najvećim dijelom održavati u šumi Djeda Božićnjaka u kojoj će biti smještena njegova kućica i gdje će djeca Djedu Božićnjaku moći napisati pismo ili se vikendom s njime fotografirati. Tu će se vikendom u jutarnjim terminima održavati i mađioničarske predstave, oslikavanje lica, modeliranje balona, a jedno jutro bit će rezervirano za gledanje crtića u Preradovićevoj ulici. Na klizalištu će biti izvedena vesela predstava Vrlo zapetljana ledena priča, a i ove godine dolaze kočija te vlakić Djeda Božićnjaka. Klizalište Ledena morska bajka ove će godine biti smješteno na atraktivnoj lokaciji glavnog crikveničkog trga uz samo more, i uz najljepši pogled. Bit će otvoreno istoga dana kao i cijeli program Adventa, uz maskotu Lina koji će klizati i djeci dijeliti slatkiše, a idućega dana bit će na tradicionalnom Adria Advent Maratonu. Bit će tu i Škola klizanja koja će se održavati utorkom, četvrtkom i nedjeljom, a prijave su otvorene još nekoliko dana. Ono što svakako crikveničko klizalište izdvaja od ostalih je i simbolična cijena po kojoj je moguće doći i klizati. Naime, ulaz se ne naplaćuje, dok je cijena iznajmljivanja klizaljki simboličnih 10 kuna. Na trgu će biti i dvije kućice s ugostiteljskom ponudom, a klizalište će biti otvoreno sve do 6. siječnja.


Doček Stare godine




– Osim svih navedenih programa, i novo uređenje je zasigurno nešto što će oduševiti sve posjetitelje. Na nekoliko lokacija bit će uređena mjesta za fotografiranja stvarajući tako poseban adventski ugođaj u Crikvenici, a posebnim sjajem zasjat će i ulica Gorica braće Cvetić u samom centru, puručuju iz Grada.


I, naposljetku, dok svi dočekuju Novu, Crikvenica će i ovaj put dočekati Staru godinu. Zabavni program 30. prosinca započet će već u 18 sati uz grupu Trend i puštanje šarenih svjetlećih balona s dobrim željama za iduću godinu, a kao glavna zvijezda večeri sve nazočne zabavit će Giuliano.


– Nastojali smo osluškivati želje naših sugrađana i posjetitelja te ove godine napraviti iskorak i u programu, i u uređenju. Jako se veselimo skorom otvorenju Adventa jer smo se potrudili program prilagoditi svim uzrastima te ponudom privući što više posjetitelja. Vjerujem da će naš biti uistinu jedan od najljepših »morskih« advenata – poručila je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.


Dog New Year’s party


Ove godine adventska ponuda proširena je i segmentom za kućne ljubimce. Tako će u Preradovićevoj uz tri kućice s ugostiteljskom ponudom za posjetitelje, jedna imati i ponudu za kućne ljubimce s obzirom da Crikvenica slovi kao pet-friendly destinacija. Novi događaj u sklopu Adventa i Dog New Year’s party koji će se prvi put održati prvoga dana nove godine i koji će biti posebno atraktivan.