Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
9. prosinca 2019.
Ispis članka: U Kvarneru 'vatreni dečki': Vatrogastvo treba udaljiti od politike - Novi List

NoviList.hr

U Kvarneru 'vatreni dečki': Vatrogastvo treba udaljiti od politike

Stručni skup u Opatiji

11. travanj 2019 17:53

Napisao: Marina Kirigin

Uime domaćina okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić. Istaknuo je kako će novo razdoblje vatrogastva u Opatiji označiti gradnja novog vatrogasnog centra za koji je dovršena projektna dokumentacija, a za koji se nada da će biti realiziran u razdoblju od dvije-tri godine

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader (treći s desna) otvorio je skup / Snimio Marin ANIČIĆ

OPATIJA Petnaesti Stručni skup vatrogasaca, u organizaciji Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije i suorganizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, u opatijskoj Kristalnoj dvorani hotela Kvarner okupio je više od tri stotine vatrogasaca iz svih zemalja bivše Jugoslavije, a njima su se pridružili i gosti iz Južne Koreje, zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika i voditelj službe za istraživanje požara, glavni autoritet za istraživanje uzroka požara u Južnoj Koreji.

Dvodnevni skup, na kojem se govori o sigurnosti vatrogasaca, novom hrvatskom ustroju i novom prijedlogu zakona o vatrogastvu, ali i razmjenjuju iskustva, otvorio je predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.

Govorio je o aktualnoj situaciji, reorganizaciji vatrogastva, ali i o nacrtu prijedloga zakona o vatrogastvu koji je predan u resorno ministarstvo, a koji bi se uskoro trebao naći na javnoj raspravi. Naveo je kako su reforme u vatrogastvu njihova najveća pobjeda jer će vatrogastvo biti udaljeno od politike odnosno vodit će ga struka.

o114am3
Stručni skup vatrogasaca u Opatiji / Snimio Marin ANIČIĆ

Uime domaćina okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić. Istaknuo je kako će novo razdoblje vatrogastva u Opatiji označiti gradnja novog vatrogasnog centra za koji je dovršena projektna dokumentacija, a za koji se nada da će biti realiziran u razdoblju od dvije-tri godine.

VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU U PETAK!