Najbolji u 2018. godini

Proglašeni najbolji sportaši i sportske ekipe Općine Matulji: Sunčana Smokvina Hanza i Patrik Ujčić laureati

Andrea Bralić

Ilustracija: M. Aničić

Ilustracija: M. Aničić

MATULJI Sunčana Smokvina Hanza i Patrik Ujčić najbolji su matuljski sportaši u 2018. godini. Najzaslužniji sportaši su Nea Bagarić i Mladen Sigurnjak, a najbolja sportska manifestacija je 25. Ekipno prvenstvo Hrvatske u elektronskom pikadu u organizaciji Pikado kluba DM. Za najbolje seniorske ekipe proglašeni su Odbojkaški klub Matulji 2004 i Sportsko društvo Konopaši Matulji, a najbolje ekipe pomlatka Općine Matulji su Košarkaški klub Matulji 2000 i Malonogometni klub Kvarner. Na sinoćnjoj dodjeli nagrada u matuljskoj sportskoj dvorani, a u organizaciji Zajednice sportskih udruga Općine Matulji, nagrađeni su i perspektivni, mladi sportaši: Tenis klub Rukavac – Chiara Crnić Viola, Mateo Luković i Leni Štefan; Odbojkaški klub Matulji 2004 – Mia Ivančić, Anna Lena Živković i Katarina Fidel; Karate klub Metal Jurdani – Karlo Ereš, Deni Kinkela i Eni Kinkela; Rukometni klub Matulji 2001 – Roko Smolić-Ročak, Kristijan Banović i Erik Podobnik; Ženski rukometni klub Liburnija – Chiara Lenžer, Leona Kruljac i Paola Frlan; Badminton klub Rukavac – Lucija Šikić, Tea Slavić i Neo Brajković; Malonogometni klub Kvarner – Mateo Jović, Dominik Pantelić i Karlo Kinkela; Košarkaški klub Matulji 2000 – Romina Brajković, Lana Pozder i Luka Bošnjak; Triatlon klub Matulji – Tia Kinkela, Loris Faustini i Mislav Hanza; Nogometni klub Matulji – Andrija Čuljat, Teo Grubiša i Petar Peloza.Nagrađenim sportašima čestitali su načelnik Mario Ćiković, zamjenica Eni Šebalj, predsjednik Vijeća Darjan Buković te Goran Lučin, predsjednik Zajednice sportskih klubova.

Sunčana Smokvina Hanza članica je Triatlon kluba Matulji koja je osvojila četiri prva mjesta i jedno drugo na Prvenstvu Hrvatske u 2018. godini, treće mjesto na kupu Hrvatskog triathlon saveza te u kategoriji seniorki ima osvojeno prvo mjesto. Patrik Ujčić član je Motocross kluba Kvarner, a u sezoni 2018. bio je prvak Hrvatske u motocrossu klasa 85, prvak jugoistočne zone Europskog prvenstva u motocrossu klasa 85, najbolji junior motocrossist Hrvatske po izboru Hrvatskog motociklističkog saveza, reprezentativac Hrvatske u motocrossu na europskom i svjetskom kupu nacija za juniore. Odvezao je lani više od 40 utrka u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji i Mađarskoj.


Mladen Sigurnjak, član Auto kluba iz Opatije, u 2018. je osvojio je dijamantnu kacigu koja se dodjeljuje sportašima koji su devet puta uzastopno bili prvaci države. Nea Bagarić iz Rukavca, članica atletskog kluba Kvarner, u 2018. je osvojila treće mjesto u bacanju kugle na Prvenstvu Hrvatske, drugo mjesto u bacanju kugle i peto mjesto u bacanju diska na Zimskom bacačkom Prvenstvu Hrvatske. Bila je druga u bacanju diska u Kupu i ekipnom Prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke te treća u ukupnom poretku Kupa Hrvatske za juniore i juniorke.Pikado klub DM organizator je 25. Ekipnog prvenstva Hrvatske u elektronskom pikadu koje predstavlja vrhunac pikado sezone. U Matuljima su u rujnu nastupile čak 93 ekipe iz cijele Hrvatske s 558 natjecatelja, stoji u obrazloženju nagrada matuljskim sportašima.