Uređenje plaže

NESVAKIDAŠNJI PRIZOR Što to plovi morem kod Opatije? Kamion

Marina Kirigin

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Do kupališta hotela Domino nemoguće je doći vozilima, pogotovo teškom mehanizacijom, pa investitori za preuređenje plaže moraju koristiti jedini dostupan - morski put



Slaba točka opatijskog turizma već godinama su kupališta. Grad Opatija ulaže u manja kupališna područja, platoe uz morsku obalu, privatni investitor obnovio je kupališta Lido i Angiolina, a vlasnici hotela uređuju kupališta kraj svojih objekata, međutim, najveći kupališni prostor, onaj kupališta Slatina, daleko je od kvalitete koja je primjerena Opatiji. Upravo zato svako ulaganje u kupališnu infrastrukturu u javnosti pozitivno odjekne. Nedavno su tako počeli radovi na nekadašnjoj plaži hotela Adriatic koju je u 15-godišnju koncesiju dobila tvrtka Domino koja je uz samu plažu izgradila te obnovila istoimeni hotel Domino.


S obzirom na to da se hotel nalazi u prvoj zoni do mora, a do kupališta koje se nalazi s donje strane lungomara je nemoguće doći vozilima, pogotovo teškom mehanizacijom, investitori za preuređenje moraju koristiti jedini dostupan put – morski.


Lijepo vrijeme pogoduje odvijanju radova, a prizori velikog kamiona miješalice za beton kako morem »putuje« do kopna, intrigiraju javnost.




O kakvim je radovima riječ i kada će biti dovršeni, porazgovarali smo s čelnim ljudima tvrtke Domino. Prema riječima Mirzeta Jusufagića, direktora tvrtke, u spomenuto kupalište će se uložiti nešto više od milijun eura, odnosno onoliko koliko je predviđeno ugovorom o koncesiji. Planira se proširenje plaže te uređenje ugostiteljskih objekata na samoj plaži. Dio kupališta bit će namijenjen i djeci, a dio predviđen za sunčanje pretvarat će se u večernjim satima u ugostiteljski prostor. Radovi na uređenju trebali bi biti dovršeni do 1. lipnja.


– Kupalište će biti podi- jeljeno na dva dijela. Na jednom dijelu bit će koktel bar, a na drugom klasičan restoran, kao i dosad. Postojeći mul »izvući« ćemo 13 metara, a prostor će biti popunjen ležaljkama. Plaža će imati dva široka pristupa u more, a u jednom dijelu će biti prilagođena najmanjima. Moram reći da nam je već sada investicija u plažu znatno skuplja jer zbog njezinog položaja sve moramo prevoziti morskim putem – rekao je Jusufagić, navodeći kako se hotel Domino otvara polovicom idućeg mjeseca, te kako čekaju uporabnu dozvolu i kategorizaciju objekta.