Prestiž

HOTEL IKADOR USKORO SPREMAN ZA GOSTE Četvrti Riva Lounge u svijetu otvara se u Iki

Aleksandra Kućel Ilić

Mjesto za opuštanje i užitke uskoro u Iki

Mjesto za opuštanje i užitke uskoro u Iki

Kao sastavni dio ponude budućeg luksuznog butik-hotela s pet zvjezdica, koji svoja vrata otvara 12. travnja ove godine, nalazit će se prvi u Hrvatskoj i tek četvrti u svijetu Riva Lounge, pod nazivom Riva Lounge Ikador Opatija, uz bok Monte Carlu, Veneciji i Mikonosu



IKA – Novi butik hotel u vlasništvu Zubak grupe koji je izgrađen u Iki, Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa bit će otvoren 12. travnja – javila nam je jučer Žaklina Trbović, članica Uprave za marketing i korporativne funkcije u Zubak grupi.


Najavila je također i da će Ika, odnosno Opatija njegovim otvorenjem, prva u Hrvatskoj imati Riva Lounge, mjesto za opuštanje i užitak uz koktele i gastronomske specijalitete u blizini vanjskog hotelskog bazena i na samo tridesetak metara od plaže, što će ovaj grad na Kvarneru svrstati u red najprestižnijih i najekskluzivnijih svjetskih destinacija.



I za vanjske goste


– Kao sastavni dio ponude budućeg najluksuznijeg hrvatskog butik-hotela s pet zvjezdica, koji svoja vrata otvara već 12. travnja ove godine, nalazit će se prvi u Hrvatskoj i tek četvrti u svijetu Riva Lounge, pod nazivom Riva Lounge Ikador Opatija. Rezultat je to partnerstva između talijanske Ferretti Grupe, vodeće svjetske grupacije za dizajn, proizvodnju i prodaju motornih jahti te Ikador Luxury Boutique Hotela & Spa u Opatiji. Ferretti Grupa u svojem portfelju posjeduje prestižne i ekskluzivne brendove kao što su Feretti Yachts, Pershing, CRN, Itama, Mochi Craft, Custom Line i Riva, a upravo je Riva ta koja će inozemnim i domaćim gostima ponuditi nešto novo i ekskluzivno u Hrvatskoj – najavila je Trbović.





Vrhunac ponude Riva Loungea je Riva Aquariva Super, gliser koji je ikona stila i elegancije među plovilima elite, a gostima će biti na raspolaganju za istraživanje ljepota okolnih obala, otoka i gradića u visokom stilu, istaknula je Trbović. Dizajn Riva Loungea potpisuju Alessandro Pulina i njegov talijanski studio Pulina Design, poznat prije svega po uređenju interijera megajahti što ga čini idealnim za projekte te vrste.



Naglasila je i da će Riva Lounge biti dostupan ne samo gostima hotela, nego i svima ostalima u potrazi za elegantnim prostorom za odmor i opuštanje koji svojim ambijentom odaje počast vrhunskom talijanskom stilu, dizajnu i bezvremenoj ljepoti brodova Riva.


– Na svijetu postoje samo četiri Riva Loungea: u Monte Carlu, Veneciji, na Mikonosu i od sada u Opatiji, što hotel Ikador svrstava u sam vrh ponude svjetskih elitnih destinacija. Smješten je oko prostora vanjskog bazena hotela, svega tridesetak metara od plaže.



Butik hotel Ikador će imati 8 luksuznih soba i 6 ekskluzivnih suita te će ukupno moći ugostiti 42 osobe. Već i prije otvorenja ovaj je hotel postao članom vodeće hotelske asocijacije luksuznih hotela, TheLeadingHotelsofthe World, a njegovi vlasnici ističu kako se zalažu za cjelogodišnje poslovanje, te uz ostalo nude i spa i fitness sadržaje koji zauzimaju cijeli kat hotela s kojeg se pruža pogled na more i opatijsku rivijeru.



Privatna soba


Osim u prekrasnom pogledu i glazbi, u njemu se može uživati u vrhunskim signature-koktelima i izvrsnoj hrani. Za one koji traže više privatnosti tu je Riva Privée, privatna soba za objed, druženje ili sastanke u kojoj se može uživati u pomno biranim pićima te degustacijskom meniju.


Za koncept i pripremu hrane u hotelu Ikador, pa tako i u Riva Loungeu, zadužen je chef Željko Jovanović, vrstan poznavatelj primorskih i istarskih namirnica, te njegov iskusan tim. Domaća i inozemna publika dobro poznaje chefa Jovanovića koji je prije dolaska u Ikador godinama vodio kuhinju glasovitog opatijskog restorana Bevanda – navela je Žaklina Trbović.