Počinje Upravno vijeće

Zadarski socijalni radnici izašli na ulicu u znak potpore ravnateljici: ‘Krivci su na drugim adresama’

P. N.

Foto Davor Kovačević / N1 / Dino Stanin PIXSELL

Foto Davor Kovačević / N1 / Dino Stanin PIXSELL

Zapostavlja se rad ovih zaposlenika. Zatrpani su papirologijom, a ne radom na terenu. Pa ovdje imaju samo dva ili tri automobila za poslove na potezu od Gračaca do Zadra, rekao je Petković



Uoči sjednice Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb u Zadru, gdje će biti odlučeno o sudbini ravnateljice Vesne Burčul o slučaju Pag, nekoliko desetaka djelatnika te ustanove izašlo je pred zgradu u znak potpore ravnateljici, javlja N1 televizija.


Sjednicu je sazvala ministrica Nada Murganić, želeći tamo raspraviti eventualne propuste ravnateljice. No njenu je smjenu već najavila javno, na press konferenciji nekoliko dana prije. 


Među okupljenima je i Zvonimir Petković iz Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi, koji kaže kako su u sustavu prisutni mnogi drugi problemi, ponajprije manjak radnika u centrima.




– Zapostavlja se rad ovih zaposlenika. Zatrpani su papirologijom, a ne radom na terenu. Pa ovdje imaju samo dva ili tri automobila za poslove na potezu od Gračaca do Zadra, rekao je Petković. 


Nije htio govoriti je li za stanje kriva ministrica.


– Ako je državni tajnik podnio ostavku, to pokazuje da nešto ne štima u sustavu. Ako smo članica EU, moramo se pridržavati nekih pravila, rekao je Petković, dodajući da su gnjevni na medije jer je ravnateljica Burčul unaprijed osuđena.