Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Ispis članka: Zadarski socijalni radnici izašli na ulicu u znak potpore ravnateljici: 'Krivci su na drugim adresama' - Novi List

NoviList.hr

Zadarski socijalni radnici izašli na ulicu u znak potpore ravnateljici: 'Krivci su na drugim adresama'

Počinje Upravno vijeće

4. ožujak 2019 10:03

Napisao: P. N.

Zapostavlja se rad ovih zaposlenika. Zatrpani su papirologijom, a ne radom na terenu. Pa ovdje imaju samo dva ili tri automobila za poslove na potezu od Gračaca do Zadra, rekao je Petković

Foto Davor Kovačević / N1 / Dino Stanin PIXSELL

Uoči sjednice Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb u Zadru, gdje će biti odlučeno o sudbini ravnateljice Vesne Burčul o slučaju Pag, nekoliko desetaka djelatnika te ustanove izašlo je pred zgradu u znak potpore ravnateljici, javlja N1 televizija.

Sjednicu je sazvala ministrica Nada Murganić, želeći tamo raspraviti eventualne propuste ravnateljice. No njenu je smjenu već najavila javno, na press konferenciji nekoliko dana prije. 

Među okupljenima je i Zvonimir Petković iz Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi, koji kaže kako su u sustavu prisutni mnogi drugi problemi, ponajprije manjak radnika u centrima.

- Zapostavlja se rad ovih zaposlenika. Zatrpani su papirologijom, a ne radom na terenu. Pa ovdje imaju samo dva ili tri automobila za poslove na potezu od Gračaca do Zadra, rekao je Petković. 

Nije htio govoriti je li za stanje kriva ministrica.

- Ako je državni tajnik podnio ostavku, to pokazuje da nešto ne štima u sustavu. Ako smo članica EU, moramo se pridržavati nekih pravila, rekao je Petković, dodajući da su gnjevni na medije jer je ravnateljica Burčul unaprijed osuđena.