Vremenska prognoza

U Rijeci i danas mogući pljuskovi. Promjena vremena neće dugo trajati, na vratima je novi toplinski val

P. N.

Ilustracija Severe Weather

Ilustracija Severe Weather

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na riječkom području sutra i u subotu bit će djelomično sunčano s oblačnim razdobljima i temperaturom od oko 26 stupnjeva. U nedjelju bi moglo biti pljuskova, dok od ponedjeljka opet slijedi sunčano i vruće



Na Jadranu će danas biti sunčano, većinom bez oblaka, osim možda na riječkom području gdje još postoji mala mogućnost popodnevnog pljuska. U polju srednjeg tlaka zraka atmosfera će nad kopnom i sutra biti nestabilna, premda je vjerojatnost pljuskova malo manja nego danas. Unatoč tomu u istočnim krajevima i u četvrtak još treba računati na dnevni razvoj oblaka i osobito poslijepodne mjestimične pljuskove s grmljavinom, piše HRT.


U petak u unutrašnjosti dosta sunca, a lokalni popodnevni pljuskovi mogući su na sjeveru i istoku. Zatim ponovno nestabilnije, često uz pljuskove i grmljavinu koji mogu biti i izraženiji, a temperatura će se sniziti. Uz podosta oblaka i sjeveroistočni vjetar, u nedjelju će biti najmanje toplo. Na Jadranu u petak sunčano i vruće, a zatim prolazno nestabilnije i uz nižu dnevnu temperaturu, pogotovo u nedjelju. Mjestimične kiše, pljuskova i grmljavine najviše će biti potkraj subote i u prvom dijelu nedjelje.


Jugozapadni vjetar okrenut će na jugo, a u nedjelju će zapuhati bura i sjeverozapadnjak. Onima koji će u prvim danima produljenog vikenda uživati na otvorenom preporučuje se zaštita od sunca, osobito na moru, a na kopnu i kišobran za svaki slučaj. U subotu i nedjelju pak manje će se uživati u vremenu zbog češće pojave pljuskova i grmljavine te niže temperature. No promjena vremena srećom neće biti dugotrajna, dodaje HRT.




Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na riječkom području sutra i u subotu bit će djelomično sunčano s oblačnim razdobljima i temperaturom od oko 26 stupnjeva. U nedjelju bi moglo biti pljuskova, dok od ponedjeljka opet slijedi sunčano i vruće, s temperaturama koje će rasti do 33 stupnja.


U središnjoj Hrvatskoj pljuskovi se mogu očekivati u subotu navečer. Nedjelja će biti kišna i donijet će oštriji pad temperature – tek nešto više od 20 stupnjeva. Pljuskove je moguće očekivati i u utorak, dok od srijede slijedi novo sunčano i toplo razdoblje.


U Dalmaciji su pljuskovi mogući u nedjelju ujutro. 


Portal Severe Weather prognozira kako će dijelove Europe idući tjedan pogoditi snažan toplinski val, koji će ponegdje donijeti temperature i od 40 stupnjeva Celzijusa.