Neshvatljiva odluka suda

Šef MUP-a o puštanju osumnjičenih za silovanje: “Nisam se osjećao dobro kada sam to čuo”

Hina

Davor Božinović / Foto: M. ANIČIĆ

Davor Božinović / Foto: M. ANIČIĆ

Ne znam konkretan slučaj, ali ono što znam to je da hrvatska policija i u tom slučaju, kao i u svim drugim slučajevima maksimalno brzo, efikasno i učinkovito radi svoj posao. Za pitanja koja nadilaze nadležnost morate pitati druge«, kazao je



Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak kako se nije osjećao dobro kada je pročitao vijest da je sud u Zadru pustio sedmoricu osumnjičenih za silovanje, ali je istaknuo da policija promptno rješava sve svoje zadaće.


»Informacije sam dobio iz novina, a čitajući tu vijest osjećao sam se kao i svi drugi građani Republike Hrvatske, dakle nisam se osjećao dobro«, izjavio je Božinović nakon svečanosti postrojavanja novog naraštaja polaznika Policijske akademije.


»Nemam dobar osjećaj kad pročitam tako nešto, ali dovodite me u situaciju da moram komentirati rad drugih institucija, a imam premalo elemenata da bih o tome mogao nešto kompetentno reći«, dodao je.




Božinović je istaknuo da policija, pogotovo u posljednje vrijeme, promptno rješava sve izazove i zadaće iz svoje nadležnosti, te da je tako bilo i u ovom slučaju iz Zadra.


»Ne znam konkretan slučaj, ali ono što znam to je da hrvatska policija i u tom slučaju, kao i u svim drugim slučajevima maksimalno brzo, efikasno i učinkovito radi svoj posao. Za pitanja koja nadilaze nadležnost morate pitati druge«, kazao je.


Ministar Božinović osvrnuo se i na potragu za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem, koji je krajem rujna nestao s posadom u havariji broda na Atlantiku, naglasivši kako se potraga sada bazira na aktivnom motrenju i oslanja na satelitske snimke.


»Vlada ulaže sve napore, sve što može, kroz diplomatsku mrežu i Europsku agenciju za sigurnost pomorskog prometa. Ono na čemu se sada bazira potraga je aktivno motrenje i obaveza svih brodova koji prolaze tom rutom da o bilo čemu novome što uoče obavijeste francuske vlasti«, rekao je Božinović.


Oslonjeni smo, dodao je, i na satelitske snimke koje kada se predaju nadležnim institucijama se analiziraju.


Također je rekao kako još uvijek »na stolu « financijska pomoć koju je ponudila Hrvatska za potragu te da je Ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu s francuskim vlastima.