Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
27. siječnja 2020.
Ispis članka: Premijer: 'Vlada i HDZ osudili ponašanje sina Josipa Đakića, ono je kažnjivo' - Novi List

NoviList.hr

Premijer: 'Vlada i HDZ osudili ponašanje sina Josipa Đakića, ono je kažnjivo'

Slučaj govora mržnje

9. siječanj 2019 14:16

Napisao: HINA

Što se tiče zakonskog okvira, najavio je, od će biti u planu zakonodavnih aktivnosti za ovu godinu. Naveo je i da je Đakićevo postupanje kažnjivo i prema sadašnjim zakonima. 

Snimio Denis LOVROVIĆ

Premijer Andrej Plenković je, upitan o slučaju Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika HDZ-a i predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića, ponovio da su vlada i HDZ osudili takvo ponašanje, a nadležne institucije su pokrenule odgovarajuće aktivnosti i postupke. Također, naveo je, Đakić je i istupio iz stranke.

»To osobno osuđujem i kao predsjednik vlade i stranke. Mislim i da je to krajnje neprimjereno«, kazao je. Što se tiče zakonskog okvira, najavio je, od će biti u planu zakonodavnih aktivnosti za ovu godinu. Naveo je i da je Đakićevo postupanje kažnjivo i prema sadašnjim zakonima. 

Na pitanje kako komentira »izmijenjeni smjer predsjednice Republike«, odgovorio je kako je Kolinda Grabar-Kitarović u zadnjoj godini svog mandata te želi da ona svoju ulogu, u okviru ustavnih ovlasti, obavlja kvalitetno te da doprinos funkcioniranju institucija te gospodarskom i i socijalnom napretku svih hrvatskih građana.