Bizarno

Predsjednica poslala Pupovcu isto pismo kao i 2016. ‘Očito ga niste pozorno pročitali’

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Držim to svojom obvezom i zbog desetak tisuća pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebice ne političkim ucjenjivanjem, iako imaju pravo i obvezu kao državljani Republike Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni dio odrastanja svakog društva, ali ne u mjeri kako bi neki željeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive, stoji u dopisu Predsjednice Republike priloženom pismu iz 2016. godine



Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je pismo zastupniku Hrvatskog sabora Miloradu Pupovcu u kojem ga, navodi se u priopćenju s Pantovčaka, obavještava kako s pozornošću prati njegove javne istupe u kojima ‘na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku’.


– Odlučna u namjeri da kao državljani Republike Hrvatske gradimo zemlju mira, razumijevanja i prosperiteta, predsjednica Grabar-Kitarović sa žaljenjem zaključuje kako gospodin Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga u cijelosti ponavlja, navodi se u priopćenju s Pantovčaka.


– Držim to svojom obvezom i zbog desetak tisuća pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebice ne političkim ucjenjivanjem, iako imaju pravo i obvezu kao državljani Republike Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni dio odrastanja svakog društva, ali ne u mjeri kako bi neki željeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive, stoji u dopisu Predsjednice Republike priloženom pismu iz 2016. godine.




U pismu od 13. veljače 2016. predsjednica ističe među ostalim da osuđuje prijetnje i izljeve govora mržnje prema više javnih osoba i organizacija ali dodaje kako među njima ima i onih koji svojim javnim djelovanjem godinama provociraju, iritiraju pa i vrijeđaju najveći dio hrvatske javnosti, neistinito prikazuju i čak izruguju Domovinski rat i u osnovi niječu stvarnost, a implicitno i samu ideju hrvatske države, stvarajući tako ozračje napetosti, isključivosti i netolerancije.


Poručila je tada i da, onako kako treba osuditi postupke koji su upereni protiv ravnopravnosti, sigurnosti i dostojanstva političkih, etničkih i drugih manjina u Hrvatskoj, tako treba osuditi i sve postupke koji vrijeđaju hrvatski narod i bilo koju većinsku zajednicu.