Horor u Pagu

Predsjednica iznimno tužna zbog sudbine četvero djece: ‘Mora se raditi na prevenciji obiteljskog nasilja’

Hina

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

»Smatram da nas ovakve tragedije trebaju upozoriti kako se kao odgovorni članovi društva moramo više angažirati na pomoći i solidarnosti sa žrtvama obiteljskog nasilja, ali prije svega raditi na prevenciji i pomoći obiteljima«, poručila je



ZAGREB Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je osudila težak slučaj obiteljskog nasilja nad malodobnom djecom u Pagu i kazala kako se mora raditi na prevenciji obiteljskog nasilja te dodala da je o zdravstvenom stanju djece u stalnom kontaktu s ravnateljem zadarske bolnice Željkom Čulinom.


»Zgrožena sam i potresena jutrošnjom tragedijom na otoku Pagu i iznimno tužna zbog nesretne sudbine četvero djece«, napisala je Grabar-Kitarović na službenom Twitter profilu.


»Smatram da nas ovakve tragedije trebaju upozoriti kako se kao odgovorni članovi društva moramo više angažirati na pomoći i solidarnosti sa žrtvama obiteljskog nasilja, ali prije svega raditi na prevenciji i pomoći obiteljima«, poručila je.




Muškarac u Pagu jutros je bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće. Troje ih je teško ozlijeđeno, a najteže 7-godišnja djevojčica koja će, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, tijekom poslijepodneva biti prebačena u KBC Zagreb sanitetskim vozilom.