Izbori su uvijek mogući

Potpredsjednik Vlade Božinović: Nema straha za vladajuću koaliciju, HDZ je uvijek spreman za izbore

Za sinoćnju pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad mađarskom Božinović je kazao kako su svi bili pobjednici jer nije bilo incidenata. "Zahvaljujem svim građanima Splita i posjetiteljima Poljuda. Nitko ne priča o incidentima, policija je postigla svoj cilj i svoj dio posla", rekao je.



ZAGREB – Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je danas kako nema straha od raspada vladajuće koalicije, te istaknuo kako su prijevremeni parlamentarni izbori uvijek mogući, a HDZ je za njih spreman.


“Nema nikakvog straha, ova je Vlada pokazala otvorenost za dijalog. Prekidanje dijaloga kada je on počeo sigurno nije doprinos rješenju pitanja koja muče bilo koju stranu”, izjavio je Božinović novinarima na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (PMF). Dodao je kako su izbori sastavni dio političke discipline i kao takvi uvijek mogući.


HDZ je u svakom trenutku spreman na izbore, ali idemo razgovarati i pronaći rješenja




“HDZ je u svakom trenutku i organizacijski i financijski spreman za izbore. Međutim, idemo razgovarati i pronaći rješenja”, naglasio je Božinović.


Novinari su ga pitali i kako to da je pitanje ulaska Hrvatske u Schengenski prostor odgođeno za 22. listopada, na što je odgovorio kako je to zbog približavanja datuma Brexita te početka pregovora o pristupanju Albanije i Sjeverne Makedonije u EU.


Božinović je rekao i kako nema novih informacija o nestalom kapetanu Dini Miškiću s potonulog broda Bourbon Rhode u Atlantiku.


Vlada čini sve u potrazi za kapetanom Dinom Mikšićem


“Siguran sam da kao Vlada činimo apsolutno sve, uključujući i ponudu da sufinanciramo daljnju potragu za kapetanom Miškićem. Želimo riješiti taj problem”, poručio je.


Za sinoćnju pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad mađarskom Božinović je kazao kako su svi bili pobjednici jer nije bilo incidenata. “Zahvaljujem svim građanima Splita i posjetiteljima Poljuda. Nitko ne priča o incidentima, policija je postigla svoj cilj i svoj dio posla”, rekao je.


Ministar je na PMF-u sudjelovao na VIII. Konferenciji Hrvatske platforme za smanjenje rizika od katastrofa u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a.


“Ovo je vrlo važna tema, hrvatska platforma za smanjenje rizika od katastrofa kao model kako okupiti svo znanje vezano za prirodne ili ljudske katastrofe. Ova inicijativa potiče suradnju svih koji se bave fenomenima koji su važni za sigurnost ljudi, a nisu vezani samo za državne, već i znanstvene institucije i struku koja je svakodnevno angažirana po određenim pitanjima”, kazao je ministar.


Objediniti znanje i struku oko rješavanja katastrofa


Dodao je kako je upravo pridruživanje nekih službi u novo Ravnateljstvo civilne zaštite način na koji će objediniti znanje i struku oko rješavanja katastrofa.


“To treba povezati u jedan sistem koji će nam davati ideje i rješenja za katastrofe. Sigurnost je kompleksna i nemamo luksuz zanemariti bilo koji dio struke ako nisu dio državne institucije. Širimo se prema svima koji mogu dati doprinos sigurnosti građana”, zaključio je Božinović.