Svjetski gospodarski forum

Plenković stigao u Davos: Najprije se sastao s Netanyahuom, zatim će susresti Tsiprasa

Hina

Do kraja dana sastat će se i s grčkim premijerom Alexisom Tsiprasom, nizozemskim premijerom Markom Rutteom, albanskim premijerom Edijem Ramom i ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom, dodaje se u priopćenju



ZAGREB Premijer Andrej Plenković doputovao je u četvrtak na tradicionalni Svjetski gospodarski forum u švicarskom Davosu, a dvodnevno okupljanje svjetskih političkih i gospodarskih čelnika započeo je sastankom s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, priopćio je premijerov Ured za odnose s javnošću.


Do kraja dana sastat će se i s grčkim premijerom Alexisom Tsiprasom, nizozemskim premijerom Markom Rutteom, albanskim premijerom Edijem Ramom i ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom, dodaje se u priopćenju.


Premijer će na forumu sudjelovati u dvije rasprave – »Stvaranje zajedničke budućnosti u podijeljenom svijetu«, što je i moto ovogodišnjeg okupljanja, te u raspravi »Prozor mogućnosti za Europu«.




Plenković bi se danas trebao sastati i s predstavnicima poslovnog svijeta – Mattom Brittinom, operativnim predsjednikom Googlea za Europu, Bliski istok i Afriku, Christophom Franzom, predsjednikom švicarske zdravstvene korporacije F. Hoffmann – La Roche AG, predsjednicom i glavnom izvršnom direktoricom tvrtke Booking.com Gillian Tans, te Feritom F. Sahenkom, predsjednikom turske Dogus grupe, ulagača u Hrvatskoj.


Svjetski gospodarski forum, osnovan 1971., godišnji je sastanak u Davosu gdje se okupljaju vodeći svjetski poslovni ljudi, političari, intelektualci i novinari. Na forumu koji raspravlja o svjetskim problemima ove će godine prisustvovati više od 3.000 sudionika.