Običan susret

Penava potvrdio da se susreo s Plenkovićem, a razgovor je protekao bez ‘obaveznih tema’

Hina

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

»Bio sam u Vinkovcima, ali nismo pričali o tome i ne bih sada kvario time ovaj momenat«, rekao je kratko Penava novinarima kazavši kako je to bio običan susret njega i premijera »bez obaveznih tema«



VUKOVAR Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je u subotu kako se u petak navečer u Vinkovcima susreo s predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejom Plenkovićem i razgovarao s njim, ali ne i o odluci Ustavnog suda o potrebi proširivanja prava Srba u Vukovaru.


»Bio sam u Vinkovcima, ali nismo pričali o tome i ne bih sada kvario time ovaj momenat«, rekao je kratko Penava novinarima kazavši kako je to bio običan susret njega i premijera »bez obaveznih tema«.


Na pitanje novinara, podržava li kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović kazao je kako je spreman njezinoj kandidaturi dati svu moguću osobnu podršku i podršku kao gradonačelnik Vukovara.




Pokraj Gradske tržnice u Vukovaru u petak je otkriven spomenik Gong svjetskog mira, autora akademskog kipara Ante Sardelića Kraljevića čime je Vukovar postao 50 grad u svijetu obogaćen tim simbolom trajnog mira.