Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
20. siječnja 2020.
Ispis članka: Most predlaže zakon za zabranu pušenja na ulici i sakrivanje alkohola u trgovinama. Što mislite o tome? - Novi List

NoviList.hr

Most predlaže zakon za zabranu pušenja na ulici i sakrivanje alkohola u trgovinama. Što mislite o tome?

Radikalne mjere

2. siječanj 2019 07:58

Napisao: P. N.

Za slično se već zalagao i ministar zdravstva Milan Kujundžić, a dr. Ivan Bekavac, predsjednik Mostovog Savjeta za zdravstvo navodi kako bi se trebalo raditi o nadstranačkim mjerama

Foto Vedran Karuza

Most nezavisnih lista u saborsku je proceduru poslao izmjene tri zakona, kojima, tvrde, žele utjecati na zdravlje nacije - Hrvatska je, naime, u vrhu EU zemalja po broju pušača, ljudi s viškom kilograma i pijenju alkohola.

Najzvučniji prijedlog, piše Večernji list je onaj kojim se kojim se predlaže potpuna zabrana pušenja običnih i e-cigareta u javnosti, odnosno na svim javnim naseljenim mjestima te na trgovima i ulicama.

Mostovci predlažu i zabranu GM hrane u školama, obvezuju lokalne jedinice da promiču međugeneracijsku solidarnost, da uključuju učenike u volontiranje, da školske kuhinje imaju voće i povrće isključivo iz ekološkog uzgoja i slično. Prijedlog je i da se alkohol u trgovinama "sakrije", na način na koji je to danas napravljeno s duhanskim proizvodima.

Za slično se već zalagao i ministar zdravstva Milan Kujundžić, a dr. Ivan Bekavac, predsjednik Mostovog Savjeta za zdravstvo navodi kako bi se trebalo raditi o nadstranačkim mjerama.