Malo se zbunio

Ministar Bošnjaković okupljene u Brezovici pozvao da kažu – ne antifašizmu

Portal Novilist.hr

Foto Borna Filic/PIXSELL

Foto Borna Filic/PIXSELL



BREZOVICA Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković danas se na svečanoj proslavi Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica kod Siska izgleda malo zbunio u svom govoru. Pred sam kraj okupljene je pozvao da kažu – ne antifašizmu. 


On je u Brezovici bio kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića. Ni premijer, a niti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije došla na središnje obilježavanje Dana Antifašističke borbe, koje su organizirali Savez antifašističkih boraca i antifašista RH, Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija.


Bošnjaković je prije ovog lapsusa za N1 prokomentirao kako prebrojavanje tko je stigao, a tko ne, nema puno smisla.




– To prebrojavanje tko je stigao, tko nije, nema puno smisla. Ja dolazim uime premijera, institucije vlade. Što se tiče Ureda predsjednice, to ne znam kakva je situacija. Mislim da će biti dosta ljudi, puno se ljudi skupilo’, rekao je ministar Bošnjaković.



U svom govoru istaknuo je da je Hrvatska dala velik doprinos u borbi protiv fašizma.


– Važno je reći, Hrvatska kao država svoj stav prema antifašizmu iskazala je Ustavom. Demokratska smo država i imamo pravo na različitost mišljenja i nećemo zbog toga završiti iza rešetaka. Antifašizam je u korijenima Hrvatske države i to treba njegovati.


To naše nove generacije koje dolaze moraju znati. Nahrupilo je jedno veliko zlo tih devedesetih godina i pokazali smo da čuvamo svoj dom i vrijednosti. I Franjo Tuđman, antifašist i Janko Bobetko, bili su antifašisti i dali su ogroman doprinos za ovu zemlju, rekao je Bošnjaković, prenosi N1.