Komunalna tvrtka

Ljubo Jurčić predsjednik NO Zagrebačkog holdinga

Hina

Ljubo Jurčić / Snimio Sergej DRECHSLER

Ljubo Jurčić / Snimio Sergej DRECHSLER

Isto tako je odlučeno da će Nikola Mijatović, dosadašnji član Nadzornog odbora, obavljati dužnost zamjenika predsjednika



ZAGREB Ekonomski stručnjak i sveučilišni profesor Ljubo Jurčić u srijedu je izabran za predsjednika Nadzornog odbora trgovačkog društva Zagrebački holding, izvijestila je ta komunalna tvrtka u vlasništvu Grada Zagreba.


»Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Nadzornog odbora trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o. donesena je odluka da ugledni ekonomist i sveučilišni profesor Ljubo Jurčić obnaša dužnost predsjednika Nadzornog odbora. Isto tako je odlučeno da će Nikola Mijatović, dosadašnji član Nadzornog odbora, obavljati dužnost zamjenika predsjednika«, priopćio je Holding.


Ekonomist Ljubo Jurčić široj je javnosti postao poznat kao član vlade Ivice Račana u kojoj je bio ministar gospodarstva, a potom i SDP-ov saborski zastupnik. Na izborima 2007. bio je SDP-ov kandidat za premijera, a neposredno pred gubitak tih izbora kao premijerski kandidat zamijenio ga je Zoran Milanović.




Dvije godine kasnije bio je u užem izboru za SDP-ovog kandidata za predsjednika Republike Hrvatske.


U travnju 2014. osnovao je političku stranku Novi val – Stranka razvoja.