Odlazak pravog generala

Komemoracija u MORH-u: Petar Stipetić bio je izniman čovjek i pravi profesionalac

Hina

foto: arhiva nl

foto: arhiva nl

Stožerni brigadir i bivši ministar obrane Ante Kotromanović je za generala Stipetića rekao kako je bio jedan od najvećih uzora te se od njega moglo puno naučiti kao apsolutnog autoriteta. Tamo gdje je on došao na prvu crtu, to je značilo sigurnost u donošenju odluka, rekao je Kotromanović i podsjetio kako se, dok je bio ministar obrane, često susretao sa Stipetićem te da su njegovi savjeti bili sjajni.



ZAGREB – Visoki časnici i suborci preminulog stožernog generala Petra Stipetića, koji su se u utorak u MORH-u okupili na komemoraciji u povodu njegove smrti, u izjavama su isticali njegovu profesionalnost i stručnost kao vojnika, kao i njegove iznimne ljudske osobine.


General Pavao Miljavac istaknuo je kako je general Stipetić bio vrhunski profesionalac, čovjek koji je držao do riječi i nije popuštao pod pritiscima.


Podsjetio je kako ga je osobno predložio za zapovjednika kada “nije išlo”u operaciji Oluja u Zbornom području Zagreb, odnosno u sektoru Sjever, i to sa istočnoslavonskog bojišta gdje je bio postavljen kao iskusni zapovjednik u očekivanju napada iz Srbije. “Imao sam čast s njime surađivati i jako smo dobro surađivali”, rekao je Miljavac novinarima nakon komemoracije.




Stožerni brigadir i bivši ministar obrane Ante Kotromanović je za generala Stipetića rekao kako je bio jedan od najvećih uzora te se od njega moglo puno naučiti kao apsolutnog autoriteta.


Tamo gdje je on došao na prvu crtu, to je značilo sigurnost u donošenju odluka, rekao je Kotromanović i podsjetio kako se, dok je bio ministar obrane, često susretao sa Stipetićem te da su njegovi savjeti bili sjajni.


Apsolutno je pozdravio oduku da od danas vojarna Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu nosi ime generala Stipetića koji je, kako je rekao, zaslužio puno više no što mu je hrvatska država dala, jer je bio jedan od najzaslužnijih časnika HV-a.


Umirovljeni general Marijan Mareković rekao je kako će generala Stipetića pamtiti kao izuzetno profesionalnog vojnika i dobrog čovjeka, uvijek smirenog, koji je uvijek bio spreman pomoći.


Umirovljeni general Mate Laušić generala Stipetića će pamtiti po ljudskim osobinama, humanosti i poštivanju čovjeka, ali i kao velikog vojnog stručnjaka, autoriteta i profesionalca koji je svakog trenutka vodio računa o humanosti, iako rat donosi zlo, nedaće, jad i bijedu.


“Još od naših prvih susreta na Tuškancu, gdje je bilo zapovjedništvo Zora narodne garde kada sam ga vidio zajedno s generalom Antonom Tusom, znao sam da nema nikakve dileme da će Hrvatska vojska biti pobjednik u Domovinskom ratu”, poručio je Laušić.i podmirio dugove tenisačicine tvrtke.