Odgovor Grabar-Kitarović

HSP AS: ”Nije predsjednica pogriješila oko pozdrava ZDS, već smo mi pogriješili dajući joj podršku”

P. N.

Reuters

Reuters

Premda je Predsjednica RH danas isto tako izjavila kako je ona predsjednica svih građana Hrvatske, upravo takvim stavom kojim ovaj pozdrav stavlja isključivo u kontekst NDH pokazuje kako joj nije stalo do osjećaja onih koji su se u postrojbama HOS-a borili za Hrvatsku, čime očito više ni ne računa na njihove glasove očekujući podršku birača ljevice. „Sretno“ joj u tome bilo!', piše u priopćenju HSP AS-a

HSP AS je danas reagirao na današnju izjavu predsjednice da je pogriješila oko pozdrava ”Za dom spremni”, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: ”HSP AS, kao stranka koja je 2015. godine izravno bila dio koalicije koja je vjerovala kako Kolinda Grabar-Kitarović može postati Predsjednica RH te prekinuti obezvrjeđivanje Domovinskog rata od strane Ive Josipovića, danas smo ostali neugodno iznenađeni izjavom kojom se Predsjednica RH ne samo ograđuje od pozdrava „Za dom spremni“ nego isti i proglašava neprihvatljivim!

Kada su Kolindi Grabar-Kitarović prije 4 godine trebali glasovi desnice i pravaša u utrci za Pantovčak tada joj nije smetao pozdrav „Za dom spremni“ kao ni aktivno lobiranje za njezinu tijesnu pobjedu nad Ivom Josipovićem. Ovakvim kopernikanskim preobratom u dojučerašnjim stavovima aktualna Predsjednica izravno je obezvrijedila sve što su bojovnici HOS-a učinili u stvaranju, obrani i oslobađanju Hrvatske od velikosrpskih četničkih agresora. 


Nakon svih rasprava, oko pozdrava „Za dom spremni“ koje su se u protekle dvije godine provele u hrvatskom društvu, apsolutno je beskorisno iznositi nepobitne činjenice kako je riječ o pozdravu koji se u različitim varijacijama različito koristio tijekom bogate hrvatske povijesti, ali i koji se u točno ovakvom obliku koristio tijekom Domovinskog rata!


Proglašavajući pozdrav „Za dom spremni“ neprihvatljivim, Predsjednica RH neizravno je neprihvatljivima proglasila bojovnike HOS-a koji su se upravo tim usklikom motivirali krećući u izravne sukobe s brojčano nadmoćnijim i oružano superiornijim neprijateljem.




Premda je Predsjednica RH danas isto tako izjavila kako je ona predsjednica svih građana Hrvatske, upravo takvim stavom kojim ovaj pozdrav stavlja isključivo u kontekst NDH pokazuje kako joj nije stalo do osjećaja onih koji su se u postrojbama HOS-a borili za Hrvatsku, čime očito više ni ne računa na njihove glasove očekujući podršku birača ljevice. „Sretno“ joj u tome bilo!”, piše predsjednik HSP AS Hrvoje Niče.