Najpovoljnija ponuda

HRVATSKI POSAO DESETLJEĆA Pelješki most gradit će Kinezi, evo kad bi mogli krenuti radovi

Darko Pajić

Ova ponuda ocijenjena je po svim kriterijima kao ekonomski najpovoljnija ponuda, a rok mirovanja u kojoj netko od preostala dva kandidata može izjaviti žalbu na odluku iznosi 15 dana



Pelješki most gradit će kineska tvrtka “China Road and Bridge Corporation”.


Hrvatske ceste danas su donijele Odluku o odabiru izvođača radova na izgradnji mosta Pelješac s pristupnim cestama te je prihvaćena ponuda zajednice ponuditelja koju čine: China Road and Bridge Corporation, CCCC Highway Consultants Co. Ltd., CCCC Second Highway Engineering Co. Ltd. i CCCC Second Harbour Engineering Co. Ltd., s cijenom ponude u iznosu od 2.081.608.270,72 kuna bez PDV-a te rokom dovršetka radova od 36 mjeseci.


Ova ponuda ocijenjena je po svim kriterijima kao ekonomski najpovoljnija ponuda, a rok mirovanja u kojoj netko od preostala dva kandidata može izjaviti žalbu na odluku iznosi 15 dana.




Ukoliko žalbi ne bude, kao i ukoliko se uskoro riješi izbor tvrtke koja će dobiti posao nadzora radova, ugovor o gradnji bi mogao biti poptisan u roku od dva mjeseca, što znači da bi izgradnja Pelješkog mosta mogla započeti ovog proljeća.