Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Ispis članka: HRT se ogradio od Stankovića jer je Domovinski rat doveo u vezu s ''građanskim ratom'' - Novi List

NoviList.hr

HRT se ogradio od Stankovića jer je Domovinski rat doveo u vezu s ''građanskim ratom''

Zanimljivo stajalište

21. studeni 2017 20:10

Napisao: P. N.

HRT se ogradio od Stankovića jer je Domovinski rat doveo u vezu s ''građanskim ratom''

Hrvatska radiotelevizija (HRT), u priopćenju se danas ogradila od svog novinara, navodeći da se ''poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuju od stajališta iznesena u emisiji Nedjeljom u dva 19. studenoga u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s „građanskim ratom”.  Stajalište Hrvatske radiotelevizije prenosimo u cijelosti:

''Hrvatska radiotelevizija (HRT), poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje se od stajališta iznesena u emisiji Nedjeljom u dva 19. studenoga u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s „građanskim ratom”.

Naime, u Deklaraciji o Domovinskome ratu stoji da je „na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskoga pučanstva u Republici Hrvatskoj” te se ističe da su „temeljne vrijednosti Domovinskoga rata jednoznačno prihvaćene od cijeloga hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske”.

Hrvatska radiotelevizija ističe i da su svi novinari i zaposlenici javnoga medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske.''