Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
7. prosinca 2019.
Ispis članka: Grabar-Kitarović o Milanoviću: 'Svatko se ima pravo kandidirati' - Novi List

NoviList.hr

Grabar-Kitarović o Milanoviću: 'Svatko se ima pravo kandidirati'

Predsjednica

18. lipanj 2019 16:35

Napisao: HINA

Reuters

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kratko je iz Estonije komentirala ulazak bivšeg premijera Zorana Milanovića u utrku za Pantovčak, rekavši da se svatko tko zadovoljava uvjete iz Ustava ima pravo kandidirati.

"Kao što sam i ranije rekla svatko u Hrvatskoj tko zadovoljava uvjete iz Ustava Republike Hrvatske ima se pravo kandidirati", rekla je kratko u izjavi novinarima, koje se ranije iz predsjedničina okruženja zamolili da je ne ispituju kada ona ima namjeru objaviti kandidaturu.

Danas je premijer Andrej Plenković kazao da će Grabar-Kitarović imati snažnu podršku HDZ-a za drugi mandat, a zašto još nije objavila kandidaturu, ni on ne zna. 

SDP je u ponedjeljak odlučio da će njihov predsjednički kandidat biti Milanović, koji je ušavši u utrku uz slogan "Predsjednik s karakterom" kazao da želi biti predsjednik moderne, progresivne, znatiželjne i otvorene Hrvatske. 

Iako je rekao da neće komentirati mandat aktualne predsjednice, rekavši da će to nakon četiri i pol godine ocijeniti ljudi, ipak je dodao da bi se u slučaju njegove pobjede "prema Hrvatskoj odnosili s više poštovanja" 

"Ne zato što to osobe koje koje vode Hrvatsku ne žele, nego zato što to ne znaju", ocijenio je.