Slučaj razbijanja dvojezične ploče

Grabar Kitarović komentirala obustavu postupka protiv Marijana Živkovića: ‘Jedina prava odluka!’

P. N.

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Postupak je obustavljen nakon novog psihijatrijskog vještačenja koje potvrdilo prvi nalaz prema kojem je Živković u vrijeme počinjenja djela bio neuračunljiv



VUKOVAR/ZAGREB Jedina prava odluka!, poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović komentirajući vijest da je Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru odustalo od daljnjeg postupka protiv Marijana Živkovića, oca dvojice poginulih branitelja, kojem se sudilo zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi policijske postaje 2013. godine.


Kako je za N1 televiziju to u petak potvrdio njegov odvjetnik Emil Mitrovski, postupak je obustavljen nakon novog psihijatrijskog vještačenja koje potvrdilo prvi nalaz prema kojem je Živković u vrijeme počinjenja djela bio neuračunljiv.


Pojasnio je da da Živković tada ponesen emocijama i mase nije mogao upravljati svojim postupcima te da se u slučajevima u kojima vještaci to utvrde uobičajeno više ne raspravlja o meritumu.


Marijan Živković izjavio je da mu je rješenje o obustavi uručeno te kratko poručio: »Ja sam mali čovjek, ali se nisam plašio ničega, a evo samo mogu plakati za mojim sinovima. Ali pravda je pobijedila i dragi Bog to valjda vidi i gleda. A i narod. Mnogi su mi rekli da se mole za mene, i sam se molim. Samo to mogu reći, hvala Bogu, ima ga i pravda je pobijedila.«