Pogreb u Splitu

DOJMLJIV OPROŠTAJ OD PREDRAGA LUCIĆA ‘Nema ovaj jezik riječi da opiše tvoju veličinu’

Boris Pavelić

Veliki je pjesnik na posljedne počivalište ispraćen uz glazbu The Doorsa, Arsena Dedića, Jacquesa Brela, temom iz Montya Pythona (Always Look On The Bright Side...), a kovčeg s njegovim tijelom u grob je položen uz intonaciju "Dance Me To The End Of Love" Leonarda Cohena



Stotine prijatelja i poštovatelja iz cijele bivše Jugoslavije, te zvuci melankoličnih rock balada ispratili su danas oko podne preminulog novinara i umjetnika Predraga Lucića, koji je danas pokopan na splitskom groblju Lovrinac.


Na dojmljivom oproštaju govorio je Lucićev prijatelj i najbliži suradnik Boris Dežulović, koji je u intimnom govoru kazao kako bi Lucić “prerano i premlad otišao, kad god da je otišao”.


“Nemaj ovaj jezik riječi da opiše tvoju veličinu, jer ti si uvijek bio pre-velik i Pre-drag”, rekao je Dežulović.


Snimio Davor KOVAČEVIĆ


Snimio Davor KOVAČEVIĆ





Po Lucićevoj osobnoj želji od njega se oprostio i umirovljeni splitski svećenik Josip Lucić, njegov stric. Lucić je rekao kako je njegov nećak sve ideologije demontirao humorom, te da je baš kao i Isus Krist volio i ujedinjavao sve ljude, kulture i civilizacije.


Glumac Rade Šerbedžija je pročitao dvije Lucićeve pjesme iz njegove zbirke “Mjesec iznad Splita”.


Među mnogim prijateljima i poštovateljima na pogrebu su bili njemački novinar Erich Rathfelder, gvardijan Franjevačkog samostana u Sarajevu fra Ivan Šarčević, odvjetnica Vesna Alaburić, predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, predsjednik HND-a Saša Leković, novosadski pisac Teofil Pančić, sarajevski književnik Nenad Veličković, koparski roker Marko Brecelj i mnogi drugi.


Veliki je pjesnik na posljedne počivalište ispraćen uz glazbu The Doorsa, Arsena Dedića, Jacquesa Brela, temom iz Montya Pythona (Always Look On The Bright Side…), a kovčeg s njegovim tijelom u grob je položen uz intonaciju “Dance Me To The End Of Love” Leonarda Cohena.