Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4n
Sutra: 15° 15° 4n
18. listopada 2019.
Ispis članka: Čestitka ministra Horvata: Ukinut će se više od 300 administrativnih procesa i uštedjeti 600 milijuna kuna - Novi List

NoviList.hr

Čestitka ministra Horvata: Ukinut će se više od 300 administrativnih procesa i uštedjeti 600 milijuna kuna

Rasterećenje gospodarstva

1. siječanj 2019 18:42

Napisao: P. N.

Jedan od prvih poteza u ovoj godini bit će predstavljanje Akcijskog plana za rasterećenje gospodarstva. Njime ukidamo više od 300 administrativnih procesa koji će uštedjeti više od 600 milijuna kuna. Dodatno, u prvoj polovici ove godine raspisat ćemo 6 natječaja koji će poduzetnicima stvoriti okvir za privlačenje dodatnih 1,5 milijardi kuna!

Čestitka ministra Horvata: Ukinut će se više od 300 administrativnih procesa i uštedjeti 600 milijuna kuna

Ministar gospodarstva, Darko Horvat, objavio je na Facebooku novogodišnju čestitku, u kojoj je objavio da se u novoj godini ukida više od 300 administrativnih procesa, koji će uštedjeti više od 600 milijuna kuna.

"Sretna vam Nova 2019. godina!

Prije svega, neka je zdravlja, mira u krugu obitelji i ljudi koje volite, te osobne sreće i zadovoljstva!

Puno je posla napravljeno u 2018. godini. Dobri temelji su postavljeni i na njima ćemo nastaviti graditi poticajno poduzetničko okruženje u Hrvatskoj.

Upravo na tom tragu, jedan od prvih poteza u ovoj godini bit će predstavljanje Akcijskog plana za rasterećenje gospodarstva. Njime ukidamo više od 300 administrativnih procesa koji će uštedjeti više od 600 milijuna kuna.

Dodatno, u prvoj polovici ove godine raspisat ćemo 6 natječaja koji će poduzetnicima stvoriti okvir za privlačenje dodatnih 1,5 milijardi kuna!

Projekti su ovdje, perspektiva postoji, potrebna je još samo iskrena podrška svih uključenih aktera da sve ovo sprovedemo u djelo i ostvarimo veći rast hrvatskog gospodarstva, što je naš glavni cilj!", napisao je Horvat u čestitci.