Uljanik

Bulić tvrdi da je ponuda Brodosplita bila najuvjerljivija. Otkrio i koju su drugu razmatrali

P. N.



Predsjednik uprave Uljanika Emil Bulić izjavio je danas kako su prije ulaska u posao odabira novog strateškog partnera napravili analizu svih relevantnih brodogradilišta u regiji, ali i šire.


– Nekima smo se javili osobno, nekima telefonom, nekima mailom. Na dan kada je otvoren data room pristupila su dva zainteresirana partnera, poslije ih se javilo još dvoje, što je značil oda je ukupno bilo šest zainteresiranih”, rekao je Bulić, a prenosi N1.


Dodaje da su nekoliko dana prije isteka roka data rooma dobili zahtjev da se produži dubinsko snimanje za još 15 dana na što nismo mogli pristati zbog stanja u Društvu, ali su udovoljili da se dubinsko snimanje produži do 24. siječnja da bi se mogao ispuniti rok za ponudu od 25. siječnja.




– Dobili smo, ja bih rekao, nekoliko materijala, pristupili smo otvaranju svih dokumenata i utvrdili da imamo dvije relevantne ponude. U razgovorima smo jasno istaknuli svoje kriterije. Nužno je bilo da se svaki partner legitimira sa svojim financijskim partnerima, da u najkraćem roku s Uljanikom da plan restrukturiranja, da pokaže svoj plan održivosti brodogradnje u Puli i Rijeci, da podastre plan o modernizaciji te plan o ljudskim resursima. Također smo tražili bilo koji oblik jamstva koji može pratiti investitora, a vezan je za financijsku stabilnost”, rekao je Bulić.


– Na kraju je jedna ponuda udovoljavala kriterijima na maksimalan način, to je ona Brodosplita”, dodao je. Druga ozbiljna ponuda koju su razmatrali je ona Scenic grupe.