Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 4n
Sutra: 2° 2° 4n
22. siječnja 2020.
Ispis članka: Brzi odgovor na ultimatum HNS-a: 'Ako netko misli da može ucjenjivati HDZ, tu se grdno vara' - Novi List

NoviList.hr

Brzi odgovor na ultimatum HNS-a: 'Ako netko misli da može ucjenjivati HDZ, tu se grdno vara'

Daor Božinović

26. listopad 2019 12:00

Napisao: P. N.

Mi želimo podići materijalni status zaposlenih u Hrvatskoj. Radimo sve što je moguće u okviru onoga što je realno, ali za sve. Međutim ako netko misli da se može HDZ ucjenjivati, tu se grdno vara

Brzi odgovor na ultimatum HNS-a: 'Ako netko misli da može ucjenjivati HDZ, tu se grdno vara'

Potpredsjednik Vlade i međunarodni tajnik HDZ-a danas je u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija ekspresno odgovorio na ucjene HNS-a kako neće podržati proračun, ukoliko se ne podignu plaće prosvjetarima.

- Mi želimo podići materijalni status zaposlenih u Hrvatskoj. Radimo sve što je moguće u okviru onoga što je realno, ali za sve. Međutim ako netko misli da se može HDZ ucjenjivati, tu se grdno vara - prenosi N1 televizija Božinovićevu izjavu, uz dodatak kako je "HDZ u svakom trenutku spreman na izbore". 

Rekao je i da je svaki zaposlenik u mandatu ove Vlade dobio plaću koja je viša najmanje 21 do 23 posto.

Komentirao je i slučaj zamjenika ravnatelja policije Josipa Čelića koji je vozio 166 km/h kroz naseljeno mjesto na kojem je ograničenje od 50 km/h. Na pitanje treba li Čelić dati ostavku ili biti smijenjen zbog težine prekršaja Božinović odgovara:

"Kao što znate, glavni ravnatelj policije je odmah nakon što je saznao za taj događaj, doduše iz medija, uputio svoj stručni tim koji je otišao u Zadar i koji će, ja se nadam vrlo skoro, izaći s kompletnom slikom svega što se događalo. Naime, ta informacija je u javni prostor otišla s porukom da je bilo potencijalnog utjecaja, odnosno zloporabe položaja, i to je vrlo važno da se otkrije. To je situacija koju treba razriješiti. Međutim za sustav je također bitno, pogotovo jer se radi o visokopozicioniranom policijskom službeniku, zapravo drugom ili trećem čovjeku hrvatske policije, da se otkrije ovaj dio koji, kad je policija u pitanju, nije nebitan. Važno je utvrditi je li bilo, kao što je to sugerirano putem medija, zloporabe položaja. Tu stvar moramo raščistiti kako bismo poslali kompletnu sliku i poruku o tom događaju, rekao je Božinović.