Veljko Miljević

Zadarski nasilnik šalje žalbu na 250 stranica, osjeća se žrtvom. “Nije on glup”

Portal Novilist.hr

Photo Dino Stanin/Pixsell

Photo Dino Stanin/Pixsell

Slučaj ide u drugi stupanj. On nije glup. On vidi da je njemu u jednoj fazi dobro došla ova medijska pompa, komentirao je odvjetnik Veljko Miljević



ZAGREB Darko Kovačević “Daruvarac” pušten je jučer na slobodu bez ikakvih mjera opreza, iako je osuđeni nasilnik, osuđen za brutalno premlaćivanje djevojke.


Nakon puštanja Darka Kovačevića “Daruvarca” građani se pitaju – tko je u sustavu zakazao te treba li hitno mijenjati zakonsku regulativu.


Odvjetnik Veljko Miljević prokomentirao je slučaj za HRT.  Jako je dobro da se javnost uključila u problem rješavanja nasilja, poglavito nasilja prema mladima, kaže.




“Nije tu samo jedna stepenica ili karika popustila… Zakoni nam nisu savršeni, evo već 11 godina govorimo za Zakon o kaznenom postupku da se radi o novom zakonu. U međuvremenu je bilo i brojnih promjena i izmjena”, pojašnjava Miljević.


Je li DORH zakazao?


“Po mojem mišljenju, jest. Isto tako, pritisak javnosti je utjecao i na suđenje. Mediji su djelovali na izricanje prvostupanjske presude. Drugostupanjska presuda neće biti jednaka kao prva”, kazao je.


U pogledu izricanja ili neizricanja zaštitnih mjera, sud je mogao drugačije odlučiti, kaže Miljević.


“U registru mjera imate deset mjera opreza. Imate pod točkom 4 zabranu približavanja određenoj osobi. Pa to je svrha koja se želi postići u ovom predmetu. Postoje i druge mjere da se osobi ne može pristupiti ni fizički ni na bilo koji drugi način”, kaže.


Prokomentirao je i izjavu Darka Kovačevića koji je rekao “da se također osjeća kao žrtva”. Miljević pojašnjava da je njemu izrečena visoka kazna, u odnosu na prijašnje presude kod sličnih događaja.


“Slučaj ide u drugi stupanj. On nije glup. On vidi da je njemu u jednoj fazi dobro došla ova medijska pompa. Njegov odvjetnik Boris Radman napisao je žalbu 250 stranica te očito tu ima elemenata o kojima i ‘Daruvarac’ govori”, komentira odvjetnik Veljko Miljević za HRT.