Sukob ispred hotela Esplanade

Vjeko Sliško prijavljen zbog ozljeda i prijetnje, Hrvoja Petrača istražuju prekršajno

Hina

Odvjetnik Vjeke Sliška / Foto Marin Tironi/PIXSELL

Odvjetnik Vjeke Sliška / Foto Marin Tironi/PIXSELL

Sliška je zagrebačka policija kazneno prijavila zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prijetnje, dok Petrača istražuje zbog remećenja javnog reda i mira



ZAGREB Vjeku Sliška, 29-godišnjaka koji je u subotu navečer ispred hotela Esplanade teško ozlijedio Hrvoja Petrača, zagrebačka policija kazneno je prijavila zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prijetnje, dok Petrača istražuje zbog remećenja javnog reda i mira.


Ne otkrivajući identitet osumnjičenika, policija je u utorak izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad muškarcem rođenim 1989. zbog teških ozljeda i prijetnje na štetu muškarca rođenog 1955. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetniku, kažu u policiji.


Zagrebačka policija izvijestila je da ujedno provodi i istraživanje protiv Petrača na temelju Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.




Prema neslužbenim informacijama Sliško se nakon dan i pol skrivanja sam pojavio u policijskoj zgradi u Heinzelovoj, nakon čega je ispitan i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.


Mediji pišu da je Petraču nakon svađe ispred hotela Esplanade kazao “Zapamti ovo lice, rekao sam ti, zapamti ovo lice. Ja sam Vjeko Sliško. Ubit ću te”. 


No, u policiji ne žele komentirati neslužbene informacije i medijske navode.


Napadač, 29-godišnji Vjeko Sliško, sin je Marka Sliška, ubijenog 2003. i nećak Vjeke Sliška, ubijenog 2001. koji je bio poznat kao zagrebački kralj poker automata. 


Mladi Sliško Petrača ,koji je široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji, navodno smatra odgovornim za ubojstvo oca i strica no za te optužbe nema nikakvih dokaza.


Sliško je, kako se doznaje, u policiji negirao krivnju, tvrdeći da je Petrač prvi udario te da su se porječkali oko parkinga. Njegov branitelj kazao je, pak, da je Sliško samo pružao otpor.