Zatvor pun droge

VELIKI PRETRES U ZATVORU Dvojica zatvorenika u Remetincu umrla od predoziranja?

P. N.



Mlađa punoljetnica prošlu srijedu vratila se sa suda u Remetinec. Nekoliko sati kasnije bila je bez svijesti. Djevojku su hitno iz zagrebačkog zatvora Remetinec prevezli u Bolnicu za osobe lišene slobode (BOLS) u Svetošimunskoj. Liječnici su joj uspjeli spasiti život. Sumnja se da se djevojka predozirala, a doznaje se da to nije prvi slučaj posljednjih mjeseci, pišu 24 sata.


List neslužbeno doznaje kako su u kolovozu preminula dvojica zatvorenika, a sumnja se upravo na predoziranje tabletama. Jedan od tih zatvorenika umro u Remetincu, a drugi u bolnici u Svetošimunskoj. Jedan od njih je s još jednim zatvorenikom u srpnju u istoj bolnici je sudjelovao u napadu na trećeg zatvorenika. Napad je bio toliko brutalan da je žrtva gotovo ostala bez oka.


Nakon smrti dva muškarca u Remetincu, pišu 24 sata, nadležni su digli sve pravosudne policajce na noge i krenulo se u pretragu zatvora. Tražili su drogu i tablete, a zatvori su, neslužbeno se doznaje, prepuni tableta. Od onih koje koriste ovisnici o opijatima do onih za smirenje. Naime, tablete su u zatvorima poput valute i njima se mogu plaćati određene usluge ili ih se može mijenjati za cigarete. 




U Ministarstvu pravosuđa negiraju, pak, da je bilo predoziranja.