Svjedok o ubojici

UBOJICA IZ SENJA U PRITVORU ‘Bio je nastrljiv, pukao je kad su ga htjeli istjerati vritnjacima’

Slavica Kleva

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Iako će okolnosti događaja biti predmet istrage, neki su svjedoci potvrdili da su Tomljanovića pokušavali istjerati »vritnjacima«, mladi su ga provocirali, uzeli u »đir«, podsmjehivali mu se, aludirajući na njegove godine.



Ivan Tomljanović, 55-godišnjak iz Senja, osumnjičen da je iz pištolja ubio 38-godišnjeg Tomislava Lopca te pokušao ubiti i pritom teško ranio još dvojicu mladića u disko klubu u Senju u noći s petka na subotu, zadržan je u istražnom zatvoru sljedećih mjesec dana nakon ispitivanja kod sutkinje istrage Županijskog suda u Rijeci.


Dokaznu radnju prvog ispitivanja nad osumnjičenikom uz odabranog odvjetnika Marka Kuvača proveo je dežurni tužitelj Županijskog državnog odvjetništva Doris Hrast koji je, nakon što ga je ispitao, predložio za Tomljanovića istražni zatvor.


Senjsko subotnje jutro Tomljanović je u trenu pretvorio u krvavi obračun u disco clubu Konoba koji se nalazi u centru Senja, ustrijelio je 38-godišnjeg Tomislava Lopca i ranio dvojicu mladića, 26-godišnjeg Tina Rončevića i 27-godišnjeg Josipa Mesića iz Senja.




Ivan Tomljanović je znao zalaziti u noćni klub, bio je čest gost, pa je i te noći navratio, ali i bio nasrtljiv prema nekim gostima, posebno djevojkama. No, i pojedini posjetitelji provocirali su Tomljanovića, najviše zbog njegovih godina i činjenici da mu baš i nije mjesto u lokalu gdje zalaze ipak nešto mlađe generacije. Iako će okolnosti događaja biti predmet istrage, neki su svjedoci potvrdili da su Tomljanovića pokušavali istjerati »vritnjacima«, mladi su ga provocirali, uzeli u »đir«, podsmjehivali mu se, aludirajući na njegove godine.


No, voditelj Kluba Tomislav Lopac koji je ujedno brinuo o redu u lokalu nekoliko ga je puta upozorio da pripazi na ponašanje, bio je zamoljen u nekoliko navrata da napusti lokal, a da ne dosađuje gostima upozorili su ga i prijatelji ubijenog Lopca, Rončević i Mesić. Njih dvojica su i dalje pod budnom paskom liječnika riječkog KBC-a, nakon operativnog zahvata kojem su obojica podvrgnuta zdravstveno stanje im je stabilno, ali još uvijek kritično. 



Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista…