Nesreća

Strašan sudar kod Poreča: Policajac ispao iz auta i na mjestu poginuo, njegova kolegica teško ozlijeđena

Mateo Sardelin

Foto Mateo Sardelin

Foto Mateo Sardelin



U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti Tar – Poreč, poginuo je jedan policajac, a policajka je teško ozlijeđena.


Nesreća se dogodila u nedjelju oko 6.45 sati. Prema neslužbenim informacijama do nesreće je došlo kada je policajka upravljala automobilom pulskih oznaka u smjeru Poreča, a iza nje se nalazio BMW pulskih oznaka.


U jednom trenutku je iz nepoznatog razloga vozač BMW-a koji se kretao u istom smjeru udario u stražnji dio automobila, u kojemu su se nalazili policajci, te je automobil izgubio nadzor i sletio van kolnika udarivši u stablo, a potom se vratio na kolnik i prevrnuo se na krov.




Uslijed siline sudara policajac je ispao iz automobila i smrtno stradao na mjestu događaja dok je policajka teško ozlijeđena prebačena u pulsku Opću bolnicu na liječenje.


Kako neslužbeno doznajemo, policijski službenici su u trenutku nesreće išli na posao u porečku Policijsku postaju. Cesta je za sav promet zatvorena od 6.55 sati radi očevida, a na mjesto događaja je pozvana i zamjenica županijskog državnog odvjetnika Andrea Štefekov Ivandić.


Pored nje, na mjestu događaja su zapovjednik i zamjenik porečke policije te zamjenica za promet porečke policije. Promet je zatvoren od rotora Červar do Tara te se promet odvija obilaznim pravcima.