Tragedija na skeli

Smrt radnika u Opatiji kojeg je otpuhala bura: Policija dovršila očevid, evo što kažu

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Njegovo je tijelo prevezeno na riječki Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije



RIJEKA Radnik (44) koji je jučer smrtno stradao na gradilištu opatijskog hotela, pao je s visine od oko 5 metara dok je nosio knauf ploče i umro na mjestu nesreće, izvijestili su u petak iz Policijske uprave primorsko-goranske nakon obavljenog očevida.


Njegovo je tijelo prevezeno na riječki Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije.


Na mjestu događaja uz djelatnike policije bili su zamjenica općinske državne odvjetnice u Rijeci te inspektor zaštite na radu, radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.




Njegovi kolege šokirani su onime što se odigralo jučer oko 13 sati na gradilištu opatijskog hotela Paris. 


– Molimo vas, nemojte nas ništa pitati, govorili su nam, dok su u nevjerici stajali nedaleko skele hotela u obnovi s koje je nesretnik pao u strašnim okolnostima – sa skele ga je otpuhala snažna bura!


Prema onome što smo uspjeli saznati, radnik se popeo na skelu visine pet metara noseći knauf ploče. U jednom trenutku snažan nalet vjetra oborio je radnika i pao je sa skele, i to na glavu te je na mjestu preminuo.


– Teško mi je zbog ove tragedije, uzrokovana je višom silom. Bura je zapuhala, čovjek je nosio knauf i dogodila se nesreća. Jako mi je žao, i dao bih sve da se to nije dogodilo, ali eto sudbina je bila jača i protiv nje se nije moglo – rekao nam je potreseni vlasnik hotela Paris, osječki poduzetnik Zdravko Josić.


Uz mjesto nesreće zastajali su i šokirani Opatijci. S nevjericom su komentirali nesvakidašnju nesreću koja se dogodila na radilištu hotela koji je sve do nedavno bio gradska »crna točka«. Naime, bivša kavana i hotel Paris u srcu »stare dame hrvatskog turizma«, 15-ak godina su bili napušteni.


Onda ih je kupio osječki poduzetnik Zdravko Josić i tom »ruglu grada«, kako su ga Opatijci nazivali, odlučio dati novi sjaj. Prvi radovi na bivšoj kavani započeli su u ožujku prošle godine. Prošloga ljeta u objektu je privremeno otvorena kockarnica, a nakon završetka turističke sezone nastavljeni su radovi na obnovi i izgradnji modernog hotela koji bi vrata gostima trebao otvoriti do ovogodišnje turističke sezone.


Sve ove godine Opatijci, ali i gosti grada, zaobilazili su ovaj objekt jer se smatralo da predstavlja opasnost za prolaznike. Nažalost, sada se pokazao pogubnim za građevinskog radnika podrijetlom Slavonca iz Osijeka. Policijska istraga trebala bi utvrditi točne okolnosti u kojima se dogodila ova tragedija, a bit će svakako zanimljivo saznati i što piše u izvješću inspektora rada o regularnosti uspona radnika na skelu u uvjetima kada puše snažna bura, poput one koja je jučer prošla Kvarnerom.