Pogubne razine droge

Ovisnica o metamfetaminu rodila mrtvu bebu: Sada je optužena za ubojstvo

P. N.

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Policija je uhitila Becker na temelju optužbe za ubojstvo prvog stupnja. 



Chelsea Cheyenne Becker (25) desetog je rujna ove godine rodila mrtvu bebu. Doktori pretpostavljaju da je Becker konzumirala meth tijekom trudnoće, što je mogući uzrok smrti bebe. Smrt je proglašena ubojstvom nakon što je autopsijom u djetetovu organizmu otkriven metamfetamin, prenosi VT.


Policija je uhitila Becker na temelju optužbe za ubojstvo prvog stupnja. Odmah je slijedeći dan završila u pritvoru, a postavljena je i jamčevina u iznosu od pet milijuna dolara. Becker se izjasnila da “nije kriva”.


Detektiv Justin Vallin (hanfordska policija) za KGPE izjavljuje: “Razine metamfetamina u organizmu ove bebe su bile toliko visoke, čak i za odraslu osobu, tako da vjerujemo da se drogirala tijekom čitavog trajanja trudnoće”.




Istražitelji tvrde da je Becker sama priznala korištenje metha tijekom trudnoće, sve do trenutka porođaja. Troje njezine djece je već rođeno s metamfetaminom u organizmu, a zbog ovisnosti je izgubila skrbništvo nad nekoliko djece.


Njezina teta, Julie Lance, posvojila je Beckerinog trogodišnjeg sina, a ima skrbništvo i nad njezinim jednogodišnjim sinom. Njezino najstarije dijete ima četiri godine i također je posvojeno. Pričajući o situaciji, Beckerina nećakinja Terra Ordonez, izrazila je nadu da će Becker krenuti na rehabilitaciju.


“Uzbuđena sam što će se ‘očistiti’ jer znam da je dovoljno pametna da se izvuče. Ovo otvara oči mnogim ženama koje se bore. Ako si trudna, viči upomoć.”, kaže Ordonez.