Marko Bekavac

ISPOVIJEST SPLITSKOG UBOJICE: Mogu umrijeti, ali želim roditeljima i prijateljima dokazati da sam nešto drugo

P. N.

foto: screenshot youtube

foto: screenshot youtube

- Danas sam slobodan i zdrav i koliko god to zvučalo nezahvalno i bezobrazno - ja sam danas sretan čovjek, zato što sam sve sebi oprostio. Oprostio sam sebi sve grijehe koje sam napravio i danas živim u miru, kaže u svom video Bekavac.



Marko Bekavac – mladić koji je sinoć u Splitu, u Janjevskoj ulici, ustrijeljen u vrat – početkom ove godine snimio je i na internetskoj platformi Youtube objavio video, u kojem govori o svom problematičnom imidžu, odnosno govori o “svemu onom što je napravio, svemu onom što mu se dogodilo”. Pritom je rekao kako mu samo bog može suditi i presuditi za ono što je napravio.


– Razlog ovog javljanja je promocija knjige o žuivotu Marka Bekavca, Markusa Maksimusa. Danas imam 27 godina i devet godina sam bio zatvoren, od doma do zatvora, psihijatrije i nešto malo u komuni, kaže u kameru Bekavac.


Njegove nevolje su, kaže, počele davno, dok je još bio dijete. Kad je imao 15 godina počeo se baviti krađama, pljačkama, iznudama, da bi ova kriminalna karijera kulminirala ubojstvom i ranjavanjima.




– Bio sam optužen, sumnjičilo me se da sam nakon ubojstva pokušao počiniti još jedno ubojstvo, za što sam oslobođen.


Nakon toga sam otet, strpan u kombi, polomljenih šaka, s nagnječenjem mozga, priča svoju priču splitski kriminalac. Poslije toga je, kaže, nađen u nekoj garaži, ostavljen u nesvijesti.


– Danas sam slobodan i zdrav i koliko god to zvučalo nezahvalno i bezobrazno – ja sam danas sretan čovjek, zato što sam sve sebi oprostio. Oprostio sam sebi sve grijehe koje sam napravio i danas živim u miru, kaže u svom video Bekavac.


Dodao je da nije lako živjeti i nije se lako boriti s teretom ubojstva na savjesti.


– Nemam izbora. Mogu umrijeti, ali želim roditeljima i prijateljima dokazati da sam nešto drugo, da imam dušu i srce, da sam iz svega izvukao pouku i da mogu normalno živjeti, govorio je početkom godine Bekavac, napominjući da je danas potpuno dobro.


Nema više Marka Bekavca, sad je tu Markus Maksimus, govorio je u kameru. Ipak, Marko Bekavac, rekosmo, ustrijeljen je sinoć u Janjevskoj ulici u Splitu u vrat, a razlozi obračuna u kojem je teško ranjen za sada nisu poznati.


POGLEDAJTE VIDEO