Superliga odbojkaša

Derbi na Trsatu, Riječani kao lideri dočekuju drugoplasirane Osječane

Ivan Volarić

Marko Ličina/Foto Arhiva NL

Marko Ličina/Foto Arhiva NL

To nam je sigurno najveći test i mjerilo kvalitete - kaže Marko Ličina, tehničar riječke momčadi



RIJEKA Današnje četvrto kolo odbojkaške Superlige donosi prvi pravi derbi. Prvoplasirana Rijeka dočekuje (18.30 sati, Dvorana mladosti) drugoplasiranu Mursu. Osječani su poput Riječana upisali tri pobjede na otvaranju sezone, ali su u dva navrata ispustili po dva seta, odnosno propustili su osvojiti svih devet bodova. Mursa sasvim sigurno predstavlja najveće iskušenje za Riječane koji su u sezonu ušli s jasnim ciljem da prvi dio natjecanja zaključe na prvoj poziciji.


– Ne samo ljestvica nakon tri kola, već i neke prognoze uoči početka sezona sugerirale su da ćemo se mi i i Osječani boriti za vrh – govori Marko Ličina, tehničar riječke momčadi.


– To nam je sigurno najveći test i mjerilo kvalitete. Split nije odradio utakmicu protiv nas kako smo očekivali, Rovinj nije naš rang, a Medicinar je bila OK ekipa. Međutim, Mursa će sigurno biti najveći test stanja u kojem smo trenutno. Oslabljeni smo za neigranje Osojnaka. Nažalost, ne igra već četvrto kolo. Oporavlja se i ide na bolje, ali neće moći igrati protiv Murse. Tu je Janjanin koji ga je u Splitu dobro zamijenio. Gledali smo utakmicu Murse protiv Centrometala i nisu bili nimalo uvjerljivi, ali su ekipa koja ima kvalitetu i definitivno će najbolje od sebe izvući upravo protiv Rijeke. To je derbi i motivacija je puno veća nego protiv drugih. Osim toga, možda dolaze s razmišljanjem »ionako nemamo što izgubiti na gostovanju kod najbolje ekipe«. Vratilo im se nekoliko iskusnih igrača i neće biti lako, ali sve će ovisiti o našem pristupu. Naravno, očekujemo pobjedu.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU