Riječka premijera

Vaterpolisti Primorja EB večeras na Kantridi dočekuju Solaris

Igor Duvnjak

Dario Rakovac/Foto Arhiva NL

Dario Rakovac/Foto Arhiva NL

Pogledali smo igru gostiju, njihovu taktiku, izdvojili značajnije pojedince. Spremni smo, igramo doma što nam je vjetar u leđa - kaže kapetan Dario Rakovac



RIJEKA Mlada momčad Primorja EB zaboravlja »čari« dugotrajnog druženja sa sjedalima autobusa na putu za Niš, radije se sjeća uspješnog probijanja leda u prvenstvu A2 Regionalne lige na dalekom gostovanju, punog pogotka s domaćim Naisom.  Nema puno vremena za prebiranje po tim uspomenama jer večeras je pred momčadi trenera Igora Hinića puno teži ispit, na otvaranje prvenstvene sezone na Kantridu stiže stari rival, šibenski Solaris, uoči prvenstva uz kragujevačkog Radničkog najavljen kao jedan od glavnih kandidata za osvajanje prvog mjesta u drugom razredu regionalnog natjecanja.


Uoči utakmice je održana tradicionalna klupska presica na plivalištu Kantride na kojoj su govorili kapetan momčadi Dario Rakovac i mladi napadač Tin Brubnjak.


Kapetan Riječana, koji baš Šibenčane i Radnički smatra kao glavne kandidate za vrh, naravno uz svoju momčad, na početku ligaške utrke očekuje vrlo izjednačeno prvenstvo.




– Naša liga će biti vrlo izjednačena uz manje razlike. Mi se pritom ne opterećujemo s krajnjim ciljem, idemo po onoj »utakmicu po utakmicu« – kaže Rakovac.


»Primorjaši« dobro poznaju svoje goste, smatraju da ih dočekuju spremni, a motiva im svakako ne nedostaje.


– Pogledali smo igru Solarisa, njihovu taktiku, izdvojili značajnije pojedince. Spremni smo za ovaj susret. Igramo doma što nam je vjetar u leđa. Vjerujem da ćemo biti maksimalno koncentrirani. Šibenčani su se pojačali uoči sezone, pristupio im je i naš igrač Mudražija.


Tin Brubnjak ujednačenim zaveslajima napreduje u karijeri, i u Nišu je igrom i golovima potvrdio da je lijepa budućnost riječkog vaterpola.


– Putovali smo istina 14, 15 sati. Što se tiče momčadi Naisa, ona je u odnosu na prošlu sezonu doživjela promjene – kazao je mladi napadač Riječana koji je svojim golovima pridonio pobjedi 10:8 u susretu u kojem su Riječani stalno bili u prednosti. – Nais je domaćinska ekipa, na koncu smo ih definitivno slomili u trećoj četvrtini i ova tri boda su se našla na našem kontu.


Svjestan je da »primorjaše« večeras očekuje teška utakmica s kvalitetnim konkurentom s kojim treba pružiti maksimum.


– Šibenčani su izgubili par igrača, došao im je centar Herceg s kojim dobivaju dubinu napada, veliko im je pojačanje. Vjerujem da ga možemo kontrolirati našom čvrstom zonom. Tajna našeg uspjeha? Moramo ih »gušiti« od početka do kraja utakmice – zaključuje Brubnjak.


Susret na bazenu Kantride počinje u 20 sati.