Trofeji na Kantridi

Nadama vaterpolista Primorja Erste banke Kup, a juniorima treće mjesto

Igor Duvnjak

Nade Primorja EB osvojili su Kup

Nade Primorja EB osvojili su Kup



RIJEKA Mlade snage vaterpolista Primorja Erste banke najavljuju bolje dane ovog kluba stoljetne tradicije. Nade primorjaša su se tako vratile iz Vukovara gdje su osvojile hrvatski Kup, a juniori su na finalnom turniru Kupa u dubrovačkom Gružu zauzeli treće mjesto. Nade, petnaestorica igrača pod vodstvom trenera Zorana Klapana su u Slavoniji došli do naslova čime su načinili zaveslaj naprijed u odnosu na zimski dio natjecanja kada su zauzele drugo mjesto. Riječani su u četvrtfinalnom dijelu izgubili od Juga CO su pobjedom sa Solarisom 9:5 ušli u polufinale gdje su potopili Zadra, najboljeg u zimskom dijelu natjecanja, sa 8:7. Konačno, u finalu Primorje EB je trijumfiralo sa splitskim POŠK-om 8:5. Zlatne nade s Kantride su Petar Maravić, Ivan Šurbek, Patrik Turk, Andro Kregar, Bruno Pipinić, Josip Bačić, Luka Franulović, David Vukelić, Jan Jurasić, Borna Margitić, Viktor Tončinić, Marko Dokonić, Matija Ćurić, Karlo Kalokira, Luka Antunović. Ostvarena su i pojedinačna priznanja, Petar Maravić je najbolji golman, a Viktor Tončinić najbolji strijelac turnira u Vukovaru.


– Pripremali smo se za ovaj turnir znajući da će biti težak, jako dugačak. Igralo se pet dana, nastupalo je 20 ekipa. – U tom kratkom razdoblju je trebalo odigrati čak osam utakmica. Tijekom ljetne stanke smo se mogli spremiti za sve to. Odradili smo sve po planu, a rad i trud su nam se isplatili – kaže zadovoljni trener riječkih vaterpolskih nada Zoran Klapan. – Imamo više nego nekolicinu kvalitetnih. Ovog puta su se na turniru svakako iskazali najviše Viktor Tončinić i Petar Maravić, proglašen najboljim golmanom. I ostali igrači su blizu i konkuriraju da i oni sljedećeg puta konkuriraju za neke individualne nagrade.


Stariji kolege primorjaških nada su došli do trećeg mjesta na finalnom turniru hrvatskog juniorskog Kupa u Gružu. Mladi primorjaši trenera Davida Burburana, uz kojeg je bio doajen Željko Tonković, igrači među kojima ima i prvotimaca, plasirali su se među četiri najbolje momčadi nakon polufinalnog turnira, da bi sada u Dubrovniku doplivali do brončanih medalja. Riječani su prvo s Mladosti 8:8, nakon toga ih je Jug CO svladao 15:8, da bi Primorje EB svladalo Mornar Brodospas 11:8. U konačnom poretku Mornar BS je prvi sa 6, Mladost i Primorje EB imaju 4, a Jug CO 3 boda. U napadu Riječana je naročito efikasan bio prvotimac Tin Brubnjak, koji je s 11 golova najefikasniji strijelac turnira. Za Primorje EB još su nastupili Gabrijel Lulić, Iv Marić, Niko Čubranić, Patrik Šimac, Luka Tomić, Marko Kaluđerović, Karlo Babić, Lorenzo Maršanić, Noa Burburan, Roko Vuković i Josip Sorić.




– Ovo je veliki uspjeh s obzirom na činjenicu da smo na zimu bili četvrti – konstatirao je David Burburan. – Napravili smo stvarno veliki pomak u kvaliteti igre. Velike pohvale cijeloj ekipi za nastup, za htijenje i motivaciju. Nije bilo kako odigrati te tri utakmice, pogotovo poslije poraza od Juga CO. Trebalo je smoći snage i pobijediti prvaka Mornara BS. I po rezultatu se vidi da je ovo uistinu generacija koja obećava. Tin Brubnjak je trebao biti proglašen najboljim igračem prvenstva. Pokazao je vrhunsku razinu igre. Nosio je cijelu ekipu tijekom cijelog turnira.