SP veslanje

Damir Martin izborio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju

Hina

REUTERS

REUTERS



Hrvatski veslač Damir Martin osvojio je drugo mjesto u B finalu samaca na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Linz-Ottensheimu i na taj način izborio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.


Sjajno je 31-godišnji Vukovarac veslao u nedjelju, znajući da mu jedno od prva tri mjesta donosi olimpijsku vizu. Martin je od starta nametnuo jak tempo i bio najbrži na prva tri prolaza. U završnih 500 metara njegova prednost je počela kopniti pa ga je u posljednjim zaveslajima uspio prestići Novozelanđanin Robert Mason, dok je treći bio Talijan Simone Martini. Sva trojica veslača izborila su plasman na Olimpijske igre u Tokiju.


Masonovo pobjedničko vrijeme bilo je 6:56.270 minuta, Martin je bio 15 stotinki sporiji, a Talijan Martini je zaostao 65 stotinki za pobjednikom.




Podsjetimo, Damir Martin je 2016. godine u Rio de Janeiru osvojio srebrno odličje, nakon što su suci pregledavajući fotofiniš odlučili da je Novozelanđanin Mahe Drysdale bio brži za nekoliko tisućinki.


Baš kao što je tada u Riju pobrao simpatije slavljem osvojenog olimpijskog srebra, Damir Martin je slavljem zbog drugog mjesta u B finalu Svjetskog prvenstva i izborenog plasmana na OI u Tokiju, još jednom pokazao svoju sportsku i ljudsku veličinu.