Australian Open

MARIN ČILIĆ: Morao sam zaraditi svaki poen za ovu pobjedu

Hina

Marin Čilić/Foto REUTERS

Marin Čilić/Foto REUTERS



ZAGREB »Bio je to jedan od najtežih mečeva, iznimno zahtjevan fizički i mentalno. Morao sam zaraditi svaki poen za ovu pobjedu«, izjavio je Marin Čilić nakon što je u 3. kolu Australian Opena pobijedio 9. tenisača svijeta, Španjolca Roberta Bautistu Aguta sa 6-7 (3), 6-4, 6-0, 5-7, 6-3 nakon četiri sata i deset minuta borbe.


Bila je to četvrta Čilićeva pobjeda u šestom srazu s 31-godišnjim Španjolcem, ali prva u Melbourne Parku, gdje ga je Bautista Agut pobijedio u osmini finala prošle godine i u 3. kolu 2016.


»Roberto je igrao od početka do kraja na gotovo jednakoj razini, bez velikih uspona i padova. I fizički i mentalno je to bilo iznimno teško za izdržati više od četiri sata, što me čini jako zadovoljnim i vrlo ponosnim«, istaknuo je finalist Australian Opena iz 2018. te dodao:




»Za mene je ovo vrijedna pobjeda protiv nekoga tko je u odličnoj formi i sjajno igra. Zaslužio sam svaki poen za ovu pobjedu. To je za mene još jedan plus. U svim sam kritičnim trenucima igrao jako dobro.»


Iza Marina su dva dugačka meča u pet setova, a u završnici četvrtog te uoči petog seta tražio je pomoć fizioterapeuta. No, Čilić tvrdi kako mu ozljede neće predstavljati problem za nastavak turnira.»Dobro se osjećam. Zaboljela su me leđa u prethodnom meču, malo sam ih istegnuo. Ništa ozbiljno. Ovaj meč je stvarno bio fizički iznimno težak. Imali smo mnogo izmjena, teških poena jedan za drugim. Igrati tako četiri sata je veliki test. Nevjerojatno je kako sam se vratio nakon što sam izgubio četvrti set, jer sam bio malo umoran. No, odigrao sam odličan peti set i u njemu najbolje servirao.«

»Rani break u petom setu je bio važan. To mi je dalo malo više slobode, što je bilo jako važno i načinilo veliku razliku«, istaknuo je Čilić koji ne sumnja da će se do nedjelje oporaviti za dvoboj protiv Kanađanina Miloša Raonića.


»U subotu ću odmarati, možda lagano trenirati. Ne brinite, bit ću spreman za sljedeći meč.«