Strijelac pobjedničkog pogotka

Željko Musa o ulasku u finale Eura: ‘Nisam još ni svjestan što se dogodilo’

Hina

Željko Musa / Foto Luka Stanzl / PIXSELL

Željko Musa / Foto Luka Stanzl / PIXSELL

"Pokazali smo karakter i jedan momčadski duh i to nas je dovelo gdje jesmo. Tko je zabio taj pobjednički gol, najmanje je bitno. Bitno je da mi ispunjavamo naš cilj. Naš cilj još nije ispunjen, pošto smo rekli da smo ovdje došli pobijediti svaku sljedeću utakmicu. Ostala nam je još jedna stepenica", poručio je Musa



STOCKHOLM “Vjerojatno još nisam ni svjestan što se dogodilo. Jednostavno, cijela ekipa je vjerovala da ćemo pobijediti, mi smo znali da moramo, da su to naše minute, te ključne minute”, izjavio je hrvatski rukometni reprezentativac Željko Musa, strijelac pobjedničkog pogotka za 29-28 protiv Norveške, kojim je odveo Hrvatsku u finale Eura koje će biti odigrano u nedjelju u Stockholmu.


“Pokazali smo karakter i jedan momčadski duh i to nas je dovelo gdje jesmo. Tko je zabio taj pobjednički gol, najmanje je bitno. Bitno je da mi ispunjavamo naš cilj. Naš cilj još nije ispunjen, pošto smo rekli da smo ovdje došli pobijediti svaku sljedeću utakmicu. Ostala nam je još jedna stepenica”, poručio je Musa.


Jedan od junaka pobjede bio je i vratar Marin Šego s 11 obrana, a posebno važne bile su one u završnim trenucima drugog produžetka.




“Napravili smo vrhunski turnir dosad, posebno večeras, gdje je utakmica mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Norvežani su jako dobro igrali, ali mislim da smo još jednom pokazali taj karakter Hrvatske. Borili smo se, ginuli smo do zadnje sekunde i zadnjoj sekundi Musa zabije za pobjedu – pa ne može ljepše.”


Igor Karačić nije bio realizatorski raspoložen, ali je zahvaljujući njegovom dodavanju Musa došao u idealnu situaciju za postizanje pobjedničkog pogotka.


“U glavi mi je bila 2017. godina, da se nama sada vrati na taj način, na koji se njima vratilo u polufinalu u Francuskoj. Mislim da smo ovo zaslužili, da je srce na kraju pobijedilo. Opet smo pokazali karakter, izvukli smo se iz jako teških situacija. Stvarno, dečkima skidam kapu, kapetanu skidam kapu – nevjerojatno je što je danas čovjek izvukao.”