Večeras protiv Sesveta

Povijesna šansa rukometašica Murvice koje igraju polufinale Kupa

Igor Duvnjak

Mladen Prskalo s igračicama Murvice/Foto Arhiva NL

Mladen Prskalo s igračicama Murvice/Foto Arhiva NL

Za tako mladu ekipu, koja ima tako malo iskustva, ulazak u finale bio bi perfektan rezultat - kaže trener Prskalo. Utakmica u porečkoj Žatiki počinje u 20 sati.



RIJEKA Rukometašice crikveničke Murvice uživaju u čarima svog sportskog svibnja i u svojim zapaženim rezultatima. Nakon što su novakinje u elitnom razredu potvrdile prvoligaški ostanak, večeras u Poreču na Festivalu rukometa igraju polufinalnu utakmicu Kupa sa Sesvetama. Igračice trenera Mladena Prskala su već načinile podvig plasmanom u polufinale, pune motiva htjele bi se popeti i na stepenicu više. U tome ih sada ometaju i ozljede, kormilar nije siguran hoće li na raspolaganju imati kompletnu posadu.


– Stanje u ekipi nije baš najbolje, mlađa sestra Lekaj, Dilja, ozlijeđena je već duže vrijeme. Antonela Kalčić je također ozlijeđena, sumnjam da će moći igrati. Stiskala je zube i pomagala nam je. Za nagradu će biti s nama u sastavu, napravila je dobar posao – kaže uspješni trener Murvice. – Osim toga, Ana Paurević je udarila i palac na ruci i palac na nozi. 


Prvoligaški zahtjevi


Murvica je glavninu posla već obavila, ostankom u Prvoj ligi je ostvaren prvi i osnovni cilj u sezoni.




– Nova smo ekipa u najvišem razredu, bilo se teško priviknuti na prvoligaške zahtjeve. Treba se jako puno trenirati, puno raditi. Problem nam je što su naše cure 2002. godišta, premlade za Prvu ligu. 


Njih tri, četiri trebaju još neko vrijeme kako bi stasale. Bilo bi idealno da su starije godinu, godinu i pol dana. Bilo je teško za vjerovati da će one sa 16 godina moći pomoći u osiguranju ostanka te sam se odlučio za one starije, za djevojke koje su iznijele Drugu ligu, a stigle su nam bile Kalčić i Paurević te Josipa Jerčinović.


Murvica je svjesna visine večerašnje polufinalne prepreke, snage Sesvećanki, visoko plasiranih na prvoligaškoj ljestvici.


– Sesvete imaju jako ozbiljnu ekipu. U zaletu su. Vodio ih je prvo moj kolega iz reprezentacije Vladimir Jelčić, koji je napravio odličan posao, vidi se da je to ekipa sa glavom i repom. Naslijedio ga je Šebek, koji je došao na posložen sastav. Pripremali su se za ovu utakmicu nakon što su mirno završile prvenstvo, petoplasirane su u ligi. Bile su blizu treće pozicije. Imaju fizionomiju te veći roster igračica od nas. Stvarno su kvalitetne. U Crikvenici su nas tijesno pobijedile za bodove, u Sesvetama smo poraženi kada smo bili nekompletni. One su favoritkinje u ovoj utakmici.


Jedna utakmica


Trener uz sve komplimente suparnicama itekako traži šansu za svoju ekipu.


– Nad utakmicom visi jedno veliko ali. Kup je specifično natjecanje. Igra se samo jedna utakmica. Moje igračice će sigurno biti motivirane, a znaju igrati. To je njihova povijesna šansa. Za tako mladu ekipu, koja ima tako malo iskustva, ulazak u finale bio bi perfektan rezultat. To bi curama bila kruna karijere i svih njihovih nastojanja. Cure koje su s puno rada bile briljantne ove sezone, mogu doći do povijesnog uspjeha. Igrat ćemo ono što znamo, a u toj utakmici apsolutno nemamo što izgubiti. Unatoč svim teškoćama probat ćemo dati svoj maksimum i iznenaditi suparnice.


U Murvici je već sama činjenica što će se naći u uglednom društvu u porečkoj Žatiki veliki kompliment crikveničkom klubu.


– Ovo nam je nagrada. Na Festival rukometa dolazi ekipa Murvice, a prije dvije godine smo bili drugoligaši. Fantastičan je uspjeh da za dvije godine ova mlada, poletna ekipa igra polufinale hrvatskog Kupa. Kao treneru mi je izuzetno drago da smo došli tako daleko. Na tom putu smo izbacili i Bjelovar, treću ekipu u Hrvatskoj, koja je ove sezone igrala dvije utakmica Challange kupa. S njima smo odigrali briljantno, u jednom trenutku smo vodili i sa pet golova razlike. Radom, disciplinom i odricanjima moje igračice su same sebe uvjerile da mogu jako visoko.


Utakmica u Poreču se igra večeras u 20 sati.