Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 1
Sutra: 19° 19° 1
28. ožujka 2020.
Ispis članka: Naši nordijci i brzi klizači zapeli u kvalifikacijama - Novi List

NoviList.hr

Naši nordijci i brzi klizači zapeli u kvalifikacijama

ZOIM

18. siječanj 2020 21:15

Napisali: HINA , Hrvoje Hodak

U konkurenciji 80 skijaških trkačica na kros utrci hrvatske predstavnice Nika Jagečić i Tena Hadžić nisu uspjele izboriti polufinale. Jagečić je bila 44., Hadžić 55. Naš muški predstavnik, Petar Perušić, u istoj je disciplini stigao 63. u konkurenciji 85 skijaških trkača

Reuters

LAUSANNE Devetog natjecateljskog dana na Zimskim olimpijskim igrama mladih (ZOIM ) u Lausanni nastupili su hrvatski nordijci i brzi klizači na kratkim stazama, prekinuvši dvodnevno zatišje bez Hrvata na olimpijskim borilištima. 

U konkurenciji 80 skijaških trkačica na kros utrci hrvatske predstavnice Nika Jagečić i Tena Hadžić nisu uspjele izboriti polufinale. Jagečić je bila 44., Hadžić 55. Naš muški predstavnik, Petar Perušić, u istoj je disciplini stigao 63. u konkurenciji 85 skijaških trkača.

Maja Ivandić i Stribor Suman nastupili su u brzom klizanju na kratkim stazama na dionici od 1000 metara. Suman je bio trećeplasiran u kvalifikacijskoj skupini, iz koje su najbrža dvojica klizača prošli u četvrtfinale, dok je Ivandić u svojoj kvalifikacijskoj skupini bila četvrta, a dalje su prošle dvije najbrže suparnice.

U nedjeljnom programu ZOIM-a naše nordijce (Jagečić, Hadžić, Perušić) očekuje sprint utrka.