Navijači ih okružili već na pisti

STIGLI Viceprvaci svijeta sletili, piloti MiG-ova dočekali ih porukom “Dobrodošli u zemlju pobjednika”

P. N.

Foto Pixsell

Foto Pixsell

U povodu veličanstvenog uspjeha Vatrenih, Croatia Airlines posebno je brendirao zrakoplov Airbus 319



RIJEKA Viceprvaci svijeta u nogometu u Zagreb su sletjeli oko 15.20 sati zrakoplovom Croatia Airlinesa, koji je posebno za ovu prigodu ukrašen natpisom “Bravo Vatreni”. Reprezentativci se očekuju na središnjem zagrebačkom Trgu Bana Josipa Jelačića sat vremena kasnije. Putovat će u autobusu bez krova, a putem je već formiran špalir bezbrojnih navijača.


Dva MiG-a Hrvatskog ratnog zrakoplovstva dočekala su zrakoplov Croatia Airlinesa po ulasku u hrvatski zračni prostor i pratila ga sve do slijetanja. Piloti MiG-ova prvi su poželjeli dobrodošlicu Vatrenima.


Uz poruku: „Pobjednička Hrvatska vojska pozdravlja Vatrene. Dobrodošli u Hrvatsku – zemlju pobjednika!“ pri ulasku u hrvatski zračni prostor nogometaše su dočekala dva aviona MIG-21, koja su ih potom i svečano dopratila do Zračne luke „Franjo Tuđman“.




„Hrvatsko ratno zrakoplovstvo zahvaljuje na časti da prvi dočeka pobjednike na povratku u domovinu!“, poruka je pilota iz aviona MIG-21 Vatrenima pri dolasku u Republiku Hrvatsku.



– U povodu veličanstvenog uspjeha Vatrenih, Croatia Airlines posebno je brendirao zrakoplov Airbus 319, poručili su iz Croatia Airlinesa.


Podsjećaju da se njihovom zrakoplovom u Hrvatsku 1998. godine vratila hrvatska reprezentacija koja je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojila povijesnu broncu. Zrakoplov Airbus 319 ima sjedala ukrašena kockicama, posada je posebno uniformirana, a Airbus je opremljen i zastavicama, koje će se podići prilikom spuštanja.


Hrvatski reprezentativci na društvenim su mrežama objavili fotografiju s porukom: “Stižemo”.



Ministarstvo obrane objavilo je da će trasu kojom Vatreni idu do Jelačićevog trga pratiti helikopter s hrvatskom zastavom. Po dolasku u Zagreb, Krila Oluje preletit će zagrebačkim nebom, a nastupit će i Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”.