Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 2
Sutra: 10° 10° 2
22. siječnja 2020.
Ispis članka: PRVO JAVNO NAVIJANJE Vojvođanski Hrvati za Vatrene u Subotici uz osvježenje, u Tavankutu uz vola na ražnju - Novi List

NoviList.hr

PRVO JAVNO NAVIJANJE Vojvođanski Hrvati za Vatrene u Subotici uz osvježenje, u Tavankutu uz vola na ražnju

Inicijativa iz Viber grupe

11. srpanj 2018 12:54

Napisao: HINA

Veliki broj navijača očekuje se u srijedu navečer u Hrvatskom kulturnom centru »Bunjevačko kolo« u Subotici gdje će se preko video projektora, uz osvježenje, pratiti napori hrvatskih nogometaša da izbore finale Svjetskog prvenstva u Rusiji

Prvo organizirano navijanje za hrvatsku nogometnu reprezentaciju - centar Subotice / Foto arhiva

SUBOTICA - Vojvođanski Hrvati prvi put u javnom prostoru organiziraju skupno navijanje za reprezentaciju matične domovine u Subotici i u susjednom selu Tavankut.
Veliki broj navijača očekuje se u srijedu navečer u Hrvatskom kulturnom centru »Bunjevačko kolo« u Subotici gdje će se preko video projektora, uz osvježenje, pratiti napori hrvatskih nogometaša da izbore finale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Inicijativa za organizirano praćenje utakmice u Centru potekla je u »Viber« grupi »Vatreni«, koju je pokrenuo generalni konzul Generalnog konzulata RH u Subotici Velimir Pleša.
U njoj je oko dvjesto članova, uglavnom Hrvata iz Vojvodine ali i njihovih prijatelja, sunarodnjaka u Hrvatskoj i Mađarskoj.

»Ogromno je zadovoljstvo vidjeti da se veliki broj ljudi uključio u 'Viber' grupu »Vatreni«. Ona je postala u Subotici ali i šire, jer ima veliki broj članova iz drugih sredina i država, iznimno velika i aktivna, što je pridonijelo zajedničkom inicijativom da se u Hrvatskom kulturnom centru 'Bunjevačko kolo' organizira navijanje za našu reprezentaciju«, izjavio je hrvatskim medijima u Vojvodini generalni konzul.

»Ja i cijeli generalni konzulat bit ćemo tamo i stojimo na raspolaganju za pomoć u organizaciji događaja. Ova će večer pokazati kako Hrvati na sjeveru Bačke mogu i žele vatreno navijati za našu momčad na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji«, zaključio je on.

Navijat će se i u mjestu Tavankut gdje mjesni poduzetnik, uz pomoć sumještana, peče vola na ražnju u povodu plasmana Hrvatske u polufinale Svjetskog prvenstva te utakmice koja se igra protiv Engleske.

U zajednici Hrvata u Vojvodini i ranijih godina su se pozorno pratila postignuća nogometaša ali u krugu obitelji, prijatelja ili u domu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Subotici.