Nema tate

POZDRAV IZ HERCEGOVINE: Dinamo večeras kreće po Ligu prvaka bez Zdravka Mamića

Ivana Vaupotić

Zdravka Mamića večeras neće biti u Maksimiru/I. GALOVIĆ/PIXSELL

Zdravka Mamića večeras neće biti u Maksimiru/I. GALOVIĆ/PIXSELL

Modre večeras na stadionu Maksimir očekuje dvoboj s Hapoelom iz Be'er Sheve, odnosno prva utakmica drugog pretkola Lige prvaka. Izraelci su u prvom pretkolu bez problema izbacili estonsku Floru iz Tallinna (4:1, 3:1), potvrdivši da su izuzetno neugodan, možda čak i najteži mogući suparnik za ovu fazu natjecanja



ZAGREB Smirivanje vala euforije koju je donio uspjeh hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu za Dinamo označava početak bitke za europske pozicije. Modre večeras na stadionu Maksimir očekuje dvoboj s Hapoelom iz Be’er Sheve, odnosno prva utakmica drugog pretkola Lige prvaka. Izraelci su u prvom pretkolu bez problema izbacili estonsku Floru iz Tallinna (4:1, 3:1), potvrdivši da su izuzetno neugodan, možda čak i najteži mogući suparnik za ovu fazu natjecanja. U svakom slučaju, odgovorni iz Maksimirske 128 već odavno su svom treneru Nenadu Bjelici poručili da ih ove sezone zanima rezultatski iskorak u Europi. U dosadašnjem dijelu ljetnog prijelaznog roka »Dinamo« je doveo čak dvanaest novih igrača, a iz kluba su otišli El Arabi Hilal Soudani, Borna Sosa i Ante Ćorić. Među novim licima posebno se ističu donedavni igrač Rijeke Marin Leovac, dvojac veznjaka iz Lokomotive koji čine Lovro Majer i Ivan Šunjić, stoperi Emir Dilaver i Kevin Teophile-Catherine, desni bek Sadegh Moharrami te krilni napadač Damian Kadzior.


– Zadovoljan sam svime što smo odradili u pripremnom razdoblju. Sada moramo još malo izglancati sve napravljeno, ali vjerujem da smo spremni za Hapoel – poručuje Bjelica.





Budući da su na prijateljskim utakmicama u pripremnom razdoblju priliku dobili svi igrači, teško je procijeniti kako će večeras izgledati udarna jedanaestorka u modrom. Maksimirska svlačionica danas je nakrcana igračima koji bi trebali donijeti dodatnu kvalitetu, a za vjerovati je da ni Bjelica još uvijek ne može sa stopostotnom sigurnošću znati kako bi to moglo izgledati u idealnim okolnostima. Opet, svakome bi trebalo biti savršeno jasno da ova sezona donosi put u nepoznato, odnosno početak života bez Soudanija čiji su golovi i vanserijski potezi u proteklih pet sezona »Dinamu« donosili jako puno. Dovedeni su neki od najnadarenijih hrvatskih igrača i prekaljeni stranci koji tek moraju dokazati da posjeduju kvalitetu na razini ambicija odgovornih iz Maksimirske 128. No, u modroj svlačionici nema igrača koji bi mogao nadomjestiti učinak sjajnog Alžirca.


Povrh toga, svi u klubu su se nadali da će im ždrijeb drugog pretkola Lige prvaka donijeti nešto slabijeg suparnika koji će Bjelici dati još dva tjedna za uigravanje momčadi sastavljene od mnogo novih lica. Naime, Hapoel je već treću sezonu u nizu prvak Izraela i sasvim sigurno nije bezopasan, pogotovo u ovom dijelu sezone.